Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για μια Μετακόμιση Δίχως Άγχη

μετακομισεις αθηνα

μετακομισεις αθηνα

Όταν πρόκειται για στρεσογόνο παράγοντα της ζωής, η μετακόμιση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ναι, μπορεί να είναι μια δύσκολη και πιεστική διαδικασία, αλλά με λίγη προετοιμασία και τις καλύτερες συμβουλές συσκευασίας και μετακόμισης, δεν χρειάζεται να σας οδηγήσει σε απόγνωση.

1. Ξεκινάτε πάντα να κινείστε νωρίς

Αφού πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε, δώστε στον εαυτό σας τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να οργανωθείτε.

Ξεκινήστε προσλαμβάνοντας την καλύτερη εταιρεία μετακόμισης και κανονίστε την έγκαιρη παράδοση κουτιών και υλικών συσκευασίας. Καθώς περνάει ο καιρός συσκευάστε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά. Όσο νωρίτερα μπορείτε να αρχίσετε να συγκρίνετε εταιρίες μετακόμισης κοντά σας, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε διαθεσιμότητα για την ημερομηνία, την ώρα και τον προϋπολογισμό που θέλετε. Για παράδειγμα αν ψάχνετε για υπηρεσίες όπως είναι οι μετακομίσεις Αθήνα, καλό είναι να συγκρίνετε εταιρίες τόσο στην περιοχή σας αλλά και ανταγωνιστές που καλύπτουν όλο το φάσμα της Αττικής. Ψάξτε για κριτικές, ρωτήστε σχολαστικά για τις πολιτικές ασφάλειας και ζυγίστε τις επιλογές σας.

Κανονίστε χρόνο από τη δουλειά και σχεδιάστε πώς θα φροντίσετε τυχόν παιδιά και κατοικίδια ζώα την ημέρα της μετακόμισης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυναρμολογήσει ογκώδη αντικείμενα εξωτερικού χώρου, όπως τραμπολίνο, και δημιουργήστε ένα κιτ DIY με βασικά εργαλεία και είδη πρώτων βοηθειών.

Τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αυτή, ενημερώστε το εκλογικό γραφείο για τη νέα σας διεύθυνση και επικαιροποιήστε την άδεια οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας. Κρατήστε ή ανακατευθύνετε την αλληλογραφία σας και, εάν είναι απαραίτητο, συγκεντρώστε τα ιατρικά αρχεία της οικογένειας και των κατοικίδιων ζώων, καθώς και τα σχολικά και οδοντιατρικά αρχεία και τις συνταγές.

Δύο εβδομάδες πριν, αρχίστε να καταναλώνετε τα τρόφιμα στην κατάψυξη και στο ντουλάπι.

Μια εβδομάδα πριν από τη μετακόμιση, κανονίστε τις τελικές μετρήσεις των μετρητών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος και τις επανασυνδέσεις στη νέα σας διεύθυνση.

2. Ξεκινήστε το ξεσκαρτάρισμα

Όταν πακετάρετε για μια μετακόμιση, χειρίζεστε κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας.

“Μην χάνετε την ευκαιρία να κάνετε ένα εξονυχιστικό ξεκαθάρισμα. Ρωτήστε τον εαυτό σας: θα προσθέσει αξία αυτό το αντικείμενο στο επόμενο στάδιο της ζωής μου; Ψάξτε δωμάτιο προς δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του γκαράζ. Βάλτε τα αντικείμενα σε τρεις κατηγορίες – κρατήστε, αποθηκεύστε και πετάξτε τα στον κάδο. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι στο πλευρό σας και ταξινομήστε και τα δικά τους πράγματα.

3. Επενδύστε στα καλύτερα κουτιά

Τα κιβώτια μετακόμισης πρέπει πάντα να έχουν ανθεκτική βάση, ώστε τίποτα να μην σκίζεται ή να μην πέφτει από τον πάτο. Προτιμώ το χαρτόνι από τα πλαστικά κουτιά, τα οποία μπορεί να είναι εύθραυστα και να σπάνε, αφήνοντας αιχμηρές άκρες.

Τα κουτιά μπορεί να περιλαμβάνονται στην αμοιβή του μεταφορέα σας, αλλά αν δεν περιλαμβάνονται, είναι εύκολο να τα αγοράσετε ξεχωριστά.

4. Συσκευασία κατά βάρος

Συσκευάστε τα ελαφριά αντικείμενα, όπως ρούχα, λευκά είδη και παιχνίδια, στα μεγαλύτερα κουτιά και τα βαριά αντικείμενα, όπως σερβίτσια και βιβλία, σε μικρότερα κουτιά, με τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος.

Σημειώστε σαφώς τα “εύθραυστα” αντικείμενα. Όσον αφορά τη στρατηγική συσκευασίας σας, σας συστήνουμε να ξεκινήσετε πρώτα με τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα αντικείμενα και να προχωρήσετε προς τα κάτω σε αυτά που χρησιμοποιείτε τακτικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *