Μήπως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε το Twitter; Σίγουρα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια διέξοδος όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τις έκτακτες ειδήσεις ή τα τρέχοντα γεγονότα και τις πολιτιστικές συνομιλίες. Υπάρχει όμως και «doomscrolling» – ξέρετε, όταν περνάτε μέσα από μια ροή γεμάτη άσχημα νέα και συνεχίζετε να κάνετε κύλιση ούτως ή άλλως. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αποφευχθεί πέρυσι, καθώς πολλοί Έλληνες παρέμειναν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Και, όπως το Facebook και το Instagram, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, με όλα τα κρούσματα, τον εκφοβισμό και την αύξηση της παραπληροφόρησης. Εάν είστε έτοιμοι να σταματήσετε το tweet μια για πάντα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας.

Πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το Twitter

Ενώ το Twitter σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας όπως ακριβώς το Facebook και το Instagram, λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Twitter, πρέπει πρώτα να τον απενεργοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην επιλογή

Περισσότερα στην αριστερή πλευρά της οθόνης και, στη συνέχεια, Ρυθμίσεις και Απόρρητο.

Στην ενότητα “Ο λογαριασμός σας”, θα δείτε την επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού σας. Μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας μετά από 30 ημέρες ή μετά από 12 μήνες.

Εάν δεν διαλέξετε μια επιλογή για επανενεργοποίηση, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί αυτόματα μετά από 30 ημέρες. Όταν απενεργοποιηθεί, το όνομα χρήστη και το προφίλ σας δεν θα εμφανίζονται στον ιστότοπο του Twitter ή στις εφαρμογές για κινητά.

Εάν παρατηρήσετε ότι ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται ξανά χωρίς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, αυτό μπορεί να οφείλεται σε εφαρμογές τρίτων που έχετε δώσει την άδεια να συνδεθούν με τον λογαριασμό σας στο Twitter.

Φροντίστε να ανακαλέσετε την πρόσβαση τρίτων.

Τι συμβαίνει όταν διαγράφετε το Twitter;

Εάν δεν αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας για 30 ημέρες μετά την απενεργοποίησή του, θα διαγραφεί οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά μετά το παράθυρο των 30 ημερών και όλα τα παλιά σας tweets έχουν φύγει.

Ωστόσο, οι πληροφορίες σας ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing. Πρέπει να επικοινωνήσετε με την κατάλληλη μηχανή αναζήτησης για να αφαιρεθούν αυτά τα δεδομένα. Επίσης, εάν εξακολουθείτε να θέλετε να παραμείνετε σε αυτά τα παλιά tweets, το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη του αρχείου τους.