8 Προσωπικές Συμβουλές Κυβερνοασφάλειας

συμβουλες κυβερνοασφαλειας

Η κυβερνοασφάλεια είναι μια ουσιαστική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη στον σημερινό κόσμο. Το Διαδίκτυο έχει γίνει ένας δυσκίνητος χώρος περιπλάνησης λόγω των πιθανών κυβερνοαπειλών. Διαφορετικοί τύποι κακόβουλων προγραμμάτων είναι σε άνοδο και αναζητούν πάντα την ευκαιρία όταν ένας χρήστης αφήσει την επιφυλακή του για μια στιγμή. Μόνο ένα μόνο κλικ σε λάθος σύνδεσμο μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο χάος που ήταν αδιανόητο ακόμη και πριν από μια δεκαετία ή δύο. Μαζί με τις βέλτιστες πρακτικές για την κυβερνοασφάλεια του οργανισμού, είναι καιρός να υιοθετήσετε ορισμένες προσωπικές συνήθειες για να διασφαλίσετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Εδώ είναι η επιλογή μας για κορυφαίες συμβουλές προσωπικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο το 2022.

Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι ισχυροί

Ισχυρή λίστα ελέγχου κωδικών πρόσβασης Ισχυρή λίστα ελέγχου κωδικών πρόσβασης Οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι της ασφάλειας προσωπικών ή επαγγελματικών δεδομένων και των απειλών στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν μια συνάφεια προς την επιλογή των πιο κοινών και ευρέως χρησιμοποιούμενων συνδυασμών ονόματος χρήστη/κωδικών πρόσβασης. Επομένως, η χρήση ισχυρού κωδικού πρόσβασης είναι υποχρεωτική. Τι αποτελείται από έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης; Ενώ το μήκος του ίδιου του κωδικού πρόσβασης είναι σημαντικό, οι ειδικοί προτείνουν ότι ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων γραμμάτων και χαρακτήρων είναι απαραίτητος.

Έτσι, κατά τη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον

  • Ένα κεφαλαίο γράμμα
  • Ένα μικρό γράμμα
  • Ένας αριθμός (δηλαδή 0,1,3)
  • Ένας ειδικός χαρακτήρας (δηλαδή !, @, #, %)

Για να κάνετε τη ζωή δύσκολη για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου καθώς και για να ενισχύσετε την προσωπική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μην χρησιμοποιείτε ποτέ τους πιο χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης, όπως γενέθλια, ονόματα μελών της οικογένειας. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης ξανά και ξανά σε πολλά σημεία. Προσοχή στο ηλεκτρονικό ψάρεμα και άλλες απάτες Οι σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ψαρέματος και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκαλούν τον μεγαλύτερο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 33% των παραβιάσεων δεδομένων είναι άμεσο αποτέλεσμα phishing. Ο εισβολέας θα τοποθετήσει κάποιον ή κάποιον σύνδεσμο που είναι γνωστός στον παραλήπτη και θα τον ξεγελάσει για να ανοίξει έναν κακόβουλο σύνδεσμο.

Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής της πιθανής απειλής στον κυβερνοχώρο δεν είναι μόνο η αύξηση της κυβερνοασφάλειας μέσω λογισμικών και υπηρεσιών, αλλά και η συνεπαγόμενη οργανωτική ευαισθητοποίηση μεταξύ των εργαζομένων και των χρηστών. Είναι εύκολο να κάνετε κλικ, αλλά μόλις παγιδευτείτε, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγετε από μια απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος. Επομένως, η διατήρηση της προσωπικής διαδικτυακής υγιεινής είναι απαραίτητη. Η υποψία και η επιθεώρηση κάθε συνδέσμου και η βεβαιότητα ότι προέρχονται από μια αξιόπιστη, ασφαλή πηγή βοηθά να παραμείνετε ασφαλείς από τα 3 δισεκατομμύρια πλαστά email που αποστέλλονται παγκοσμίως καθημερινά!

Διαβάστε – Διαγραφή Λογαριασμού Twitter – Πως να το κάνετε

Να είστε έξυπνοι χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένα νέο μέρος και στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Όσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει τη ζωή μας εύκολη και πιο ελκυστική, έχουν επίσης αυξήσει την ευπάθεια απέναντι σε διάφορες απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι χάκερ μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την κοινωνική μηχανική για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα και πληροφορίες που είναι διαθέσιμες ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι δυνατή η διαρροή πολύτιμων προσωπικών δεδομένων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αποτέλεσμα, το να είσαι προσεκτικός και έξυπνος κατά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις προσωπικές συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι ενημερώσεις είναι υποχρεωτικές Οι επιθέσεις ransomware συχνά προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Και μια από τις πιο βασικές συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι να επιδιορθώσετε παλιές και ξεπερασμένες υπηρεσίες με ενημερώσεις. Οι ενημερώσεις κώδικα λογισμικού εκδίδονται κυρίως για τον μετριασμό μιας ευπάθειας ή ενός ελαττώματος ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος καθώς και άλλων λογισμικών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους με ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε. Επομένως, προτείνεται να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις συστήματος για όλες τις συσκευές μαζί με τα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ενοχλητικό να ενημερώνουν τα patches σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, οι ενημερώσεις σας προστατεύουν από τους κινδύνους διαφορετικών τύπων κακόβουλου λογισμικού και άλλες επιβλαβείς μολύνσεις υπολογιστών. Βασιστείτε στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων Ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων είναι απαραίτητος Ο έλεγχος ταυτότητας 2FA ή 2 παραγόντων είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό και ευρέως προδιαγεγραμμένο σε προσωπικές συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Σας βοηθά να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή, ακόμα κι αν με κάποιο τρόπο το όνομα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασης έχουν παραβιαστεί. Όταν ένας χρήστης παρέχει ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, δημιουργείται ένα άλλο OTP (εφάπαξ κωδικός πρόσβασης) σε μια συσκευή/εφαρμογή που έχει προηγουμένως πιστοποιηθεί. Αυτό το OTP απαιτείται για να συνδεθείτε στον συσχετισμένο λογαριασμό. Είναι εντελώς τυχαίο που σε αντάλλαγμα βοηθά στην ενίσχυση της συνολικής ασφάλειας ενός λογαριασμού.

Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα

Προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες ή συνοπτικά αποκαλούμενες PII είναι οτιδήποτε μπορεί να ταυτοποιήσει άμεσα ή έμμεσα ένα άτομο. Ξεκινώντας από τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, το όνομα, τη διεύθυνση κατοικίας, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου, οτιδήποτε μπορεί να είναι το PII σας. Στην εποχή που κυριαρχούν τα social media και η διαδικτυακή επικοινωνία, νέα και νέα πράγματα προστίθενται στην παραπάνω λίστα. Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε προσωπικές συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα λένε ότι διατηρείτε το ψηφιακό αποτύπωμά σας ελάχιστο και είστε προστατευτικοί σχετικά με τα PII σας. Σε πολλές επισκευές υπολογιστών στην Αθήνα έχει παρατηρηθεί ότι malware και διάφοροι τύποι ιών είχαν εισβάλει στα μηχανήματα.

Ρυθμίστε το τείχος προστασίας και χρησιμοποιήστε το Antivirus

Όλα τα τείχη προστασίας και τα προϊόντα κυβερνοασφάλειας λειτουργούν ως η κύρια γραμμή άμυνας ενάντια σε οποιαδήποτε ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *