μεταφορικη αθηνα

μεταφορικη αθηνα

Η απόφαση να μετακομίσετε μπορεί να είναι συναρπαστική, είτε πρόκειται να μετακομίσετε στην άλλη άκρη της πόλης είτε στην άλλη άκρη της χώρας. Και υπάρχει μια ερώτηση που κάνουν σχεδόν όλοι όσοι σκέφτονται να μετακομίσουν: Πόσο θα κοστίσει η μετακόμιση;

Υπάρχουν όλων των ειδών τα έξοδα μετακόμισης που πρέπει να έχετε κατά νου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους διαβίωσης, της εξισορρόπησης δύο υποθηκών (ή μιας υποθήκης και ενός ενοικίου) κατά τη διάρκεια της μετάβασης καθώς και του κόστους της πραγματικής μεταφοράς όλων των αντικειμένων σας από το σημείο Α στο σημείο Β. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα μέσα έξοδα μετακόμισης για να σας βοηθήσουν να τα κατανοήσετε την πληθώρα αυτών των πραγμάτων.

Πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνω κράτηση για τοπικούς μεταφορείς;

Σημειώστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μετακομίζουν μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, οπότε θα πρέπει να κλείσετε τους μεταφορείς σας τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα. Όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί καλύτερα και τόσο πιο πιθανό είναι να πάρετε ένα έμπειρο συνεργείο.

Σύμφωνα με έρευνες της αγοράς οι φθηνότερες ημέρες μετακόμισης είναι η Δευτέρα-Πέμπτη. Στην εκτός εποχής (Οκτώβριος-Απρίλιος), μπορείτε συχνά να κλείσετε μεταφορείς με προειδοποίηση μόνο μίας έως δύο εβδομάδων.

Πόσο κοστίζει η μετακίνηση σε άλλη πόλη;

Οι τοπικοί μεταφορείς συνήθως χρεώνουν με την ώρα, αλλά για μια μετακίνηση σε ολόκληρη τη χώρα, πιθανότατα θα χρεωθείτε με βάση δύο βασικές μεταβλητές: το βάρος και την απόσταση.

Βάρος

Πριν από τη μετακόμιση, το άδειο φορτηγό ζυγίζεται και ο μεταφορέας σας θα πρέπει να σας παρέχει μια απόδειξη “κενού βάρους”. Στη συνέχεια, μόλις φορτωθούν όλα τα υπάρχοντά σας, θα ζυγίσουν ξανά το φορτηγό σας για να προσδιορίσουν το κόστος της μετακόμισής σας.

Δεν έχετε ιδέα πόσο ζυγίζουν τα πράγματά σας; Οι αξιόπιστοι μεταφορείς θα σας δώσουν μια εκτίμηση πριν υπογράψετε στη διακεκομμένη γραμμή, χρησιμοποιώντας το μέσο βάρος για σπίτια του μεγέθους σας.

Για παράδειγμα, τα αγαθά που βρίσκονται μέσα σε ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, συνήθως ζυγίζουν περίπου 5.000 κιλά. Η επίπλωση ενός σπιτιού πέντε υπνοδωματίων, τυπικά ζυγίζει περίπου 20.500 κιλά.

Απόσταση

Με απλά λόγια, όσο πιο μακριά πρέπει να μεταφέρει η μεταφορική εταιρεία τα υπάρχοντά σας, τόσο υψηλότερος θα είναι ο λογαριασμός. Πιθανόν να χρεωθείτε με μια χρέωση ανά μίλι, εκτός από τις χρεώσεις βάσει βάρους. Φροντίστε να ρωτήσετε αν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις μεταφοράς, όπως καύσιμα ή διόδια. Ο κλάδος της μεταφορικής στην Αθήνα συχνά σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Πόσο νωρίτερα πρέπει να κλείσω μεταφορείς για μια μετακίνηση μεγάλων αποστάσεων;

Για μια διασυνοριακή μετακίνηση, θα πρέπει να κλείσετε τους μεταφορείς σας όσο το δυνατόν νωρίτερα – ιδανικά έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν από τη μετακίνησή σας.

Εν κατακλείδι, μια μετακόμιση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και κοστοβόρα. Με λίγο σχεδιασμό και έρευνα, μπορείτε να βρείτε μια εταιρεία μετακομίσεων που θα σας προσφέρει τις υπηρεσίες που χρειάζεστε με την καλύτερη δυνατή τιμή.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία μετακομίσεων για εσάς:

  • Ζητήστε συστάσεις από φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους.
  • Διαβάστε κριτικές online.
  • Πάρτε προσφορές από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *