Αναπηρικές Καρέκλες – Μοναδικά Χαρακτηριστικά

Αναπηρικές Καρέκλες

Όταν πρόκειται για αναπηρικές καρέκλες, κάθε καρέκλα έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρείτε μια ανταλλακτική ρόδα αναπηρικού αμαξιδίου που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που κατασκεύασε το αναπηρικό σας αμαξίδιο ή να έρθετε σε επαφή με έναν τοπικό αντιπρόσωπο. Ορισμένοι αντιπρόσωποι μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν τροχούς και για άλλους τύπους αναπηρικών αμαξιδίων, οπότε μη διστάσετε να ρωτήσετε!

Πολλά αναπηρικά αμαξίδια έχουν τροχούς που αντικαθίστανται εύκολα.

Τα αναπηρικά αμαξίδια συχνά προσαρμόζονται στον χρήστη και οι τροχοί μπορούν να αντικατασταθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Οι πίσω τροχοί είναι συνήθως οι πιο συνηθισμένοι που φθείρονται, αλλά είναι επίσης δυνατή η αντικατάσταση των μπροστινών τροχών. Η αντικατάσταση των πίσω τροχών ενός αναπηρικού αμαξιδίου διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ η αντικατάσταση των μπροστινών τροχών διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε τους φθαρμένους τροχούς της καρέκλας σας προτού προκαλέσουν ζημιά σε άλλα μέρη της καρέκλας ή προκληθεί τραυματισμός από την ανατροπή τους από μόνες τους όταν τις χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει επίσης να εξετάζετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης των φθαρμένων τροχών κάθε 500 μίλια (805 χιλιόμετρα), καθώς με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνετε τους ελιγμούς σας χωρίς να αισθάνεστε άβολα λόγω του ανώμαλου εδάφους κάτω από τα πόδια σας”.

Οι ανταλλακτικοί τροχοί για τα τυπικά αναπηρικά αμαξίδια μπορούν να αγοραστούν μέσω μιας εταιρείας ή ενός αντιπροσώπου αναπηρικών αμαξιδίων.

Αν ψάχνετε για ανταλλακτικούς τροχούς, μπορεί να είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε από έναν αντιπρόσωπο αναπηρικών αμαξιδίων. Οι έμποροι αναπηρικών αμαξιδίων διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτούνται για να βρουν τα κατάλληλα ανταλλακτικά για τις ανάγκες σας. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να καθορίσετε ποιος τύπος αναπηρικού αμαξιδίου θα λειτουργήσει καλύτερα για τον σωματότυπό σας, τον τρόπο ζωής σας, τον προϋπολογισμό σας και άλλους παράγοντες. Οι πλαστικές ρόδες για καρότσια είναι επίσης μια επιλογή συνήθως για καροτσάκια λαικής.

Μερικές φορές, οι ίδιοι οι τροχοί μπορούν να παραγγελθούν απευθείας από τον κατασκευαστή.

Εάν αναζητάτε ανταλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγείλετε απευθείας από τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, αν το αναπηρικό σας αμαξίδιο έχει πρόβλημα με τους τροχούς του και θέλετε να τους αντικαταστήσετε, τότε επικοινωνήστε με την εταιρεία που κατασκεύασε το αναπηρικό σας αμαξίδιο. Μπορεί να έχουν κάποιες πληροφορίες στον ιστότοπό τους σχετικά με το πώς μπορείτε να προμηθευτείτε ανταλλακτικά ή μπορεί να σας παρέχουν αυτές τις πληροφορίες τηλεφωνικά (ή και τα δύο).

Μπορείτε επίσης να καλέσετε έναν αντιπρόσωπο που πωλεί αυτά τα προϊόντα για να μάθετε από πού προμηθεύονται τα εξαρτήματά τους, ώστε να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αυτό που χρειάζεστε. Μια εταιρεία κατασκευής πλαστικών συνήθως έχει αυτές τις λύσεις.

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το αναπηρικό αμαξίδιο, αυτό γίνεται συνήθως μέσω του αντιπροσώπου που το αγόρασε για εσάς.

Εάν χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το αναπηρικό αμαξίδιο, αυτό συνήθως γίνεται μέσω του αντιπροσώπου που το αγόρασε για εσάς. Ο αντιπρόσωπος θα έχει την καλύτερη επιλογή ανταλλακτικών και μπορεί να σας πει αν η καρέκλα σας μπορεί να επισκευαστεί ή αν χρειάζεται αντικατάσταση. Εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε ολόκληρο το αναπηρικό σας αμαξίδιο, φροντίστε να ζητήσετε έκπτωση επιπλέον των ήδη χαμηλών τιμών τους!

Κάθε αναπηρικό αμαξίδιο έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε τα κατάλληλα ανταλλακτικά.

Οι τροχήλατες καρέκλες είναι κατασκευασμένες για να διαρκούν, αλλά μερικές φορές οι τροχοί πρέπει να αντικατασταθούν. Αν βρεθείτε να χρειάζεστε ανταλλακτικά για την αναπηρική σας καρέκλα και δεν ξέρετε πού να ψάξετε, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πού μπορείτε να τα βρείτε.

Τους τροχούς μπορείτε να τους παραγγείλετε απευθείας από τον κατασκευαστή ή μέσω ενός αντιπροσώπου ή μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά αναπηρικών αμαξιδίων. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε τα σωστά ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο αναπηρικού αμαξιδίου σας πριν αγοράσετε οτιδήποτε!

Συμπερασματικά

Στο τέλος, πρέπει να βρείτε ένα αναπηρικό αμαξίδιο αντικατάστασης που να σας εξυπηρετεί. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας και στη συνέχεια να κάνετε αγορές μέχρι να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *