Πώς να μετακομίσετε με ασφάλεια

Αν και μπορεί να είναι πολλή δουλειά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τη διαδικασία μετακόμισης πιο εύκολη για τον εαυτό σας.

Πώς να μετακομίσετε

Η μετακόμιση είναι μια μεγάλη δουλειά και θέλετε να την κάνετε σωστά. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η μετακόμισή σας θα κυλήσει ομαλά:

  • Σχεδιάστε το μέλλον: Αν μετακομίζετε εκτός πολιτείας ή ακόμα και στην άλλη άκρη της πόλης, ξεκινήστε να σχεδιάζετε από τώρα. Μάθετε πόσος χώρος είναι διαθέσιμος στη νέα τοποθεσία και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εκκαθάριση μιας επιταγής κατάθεσης στην τράπεζά σας (σε ορισμένα μέρη μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες).
  • Πάρτε μια προσφορά: Αν είναι δυνατόν, λάβετε μια επίσημη προσφορά από τον νέο σας ιδιοκτήτη πριν κοιτάξετε άλλα ακίνητα–θα μπορέσετε να εκτιμήσετε αν αξίζει να πάρετε αυτό το μέρος αν σας δώσουν μια προσφορά!
  • Για να νοικιάσετε ένα φορτηγό: Το να νοικιάσετε ένα φορτηγό θα σας επιτρέψει να έχετε άφθονο χώρο για όλα αυτά τα κουτιά που πρέπει να μαζέψετε πριν ξεκινήσουν τον δρόμο μαζί μας! Συνιστούμε να νοικιάσετε ένα αρκετά μεγάλο, ώστε να μην πάθει τίποτα ζημιά κατά τη μεταφορά- διαφορετικά ρωτήστε κάποιον άλλο που έχει εμπειρία σε αυτό πριν αποφασίσετε αν αυτό το βήμα πρέπει να ληφθεί υπόψη ή όχι όταν επιλέγετε μεταξύ των διαφόρων επιλογών που διατίθενται σήμερα σε τοπικό επίπεδο”.

Συμβουλές μετακόμισης

Η μετακόμιση είναι μεγάλη υπόθεση. Αν μετακομίζετε σε μια νέα πόλη ή ακόμα και αν απλά θέλετε να αλλάξετε περιβάλλον από την τρέχουσα κατάσταση διαβίωσής σας, μπορεί να είναι συγκλονιστικό. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε: πόσο θα κοστίσει; Τι πρέπει να πακετάρω; Πώς ξέρω τι είδους σπίτι θέλω; Είναι εύκολο να συγκλονιστείτε από όλες τις δυνατότητες και να ξεχάσετε κάποιες από τις μικρότερες λεπτομέρειες, όπως το πακετάρισμα ή να βεβαιωθείτε ότι οι λογαριασμοί σας έχουν πληρωθεί πριν φτάσει η ημέρα της μετακόμισης. Η ενοικίαση φορτηγού είναι επίσης μια οικονομική λύση.

Πώς πακετάρω;

Θα χρειαστείτε μερικά κουτιά και υλικά συσκευασίας (σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση, όπως χαρτόνι αντί για πλαστικό). Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι σφιχτά συσκευασμένα, ώστε τίποτα να μην πάθει ζημιά κατά τη μεταφορά- διαφορετικά, μπορεί να ξαναβγεί! Φροντίστε να μην παραγεμίσετε τα κουτιά – δεν θέλετε να σκάσουν κατά τη μεταφορά! Προσπαθήστε να επισημάνετε κάθε κουτί με το περιεχόμενό του, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση όταν θα τα ξεπακετάρετε όλα αργότερα. Ψάξτε τοπικά για μεταφορές μετακομίσεις Περιστέρι και ζητήστε προσφορές.

Συμβουλές συσκευασίας

Όταν συσκευάζετε τα πράγματά σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά υλικά. Για να προστατέψετε τα εύθραυστα αντικείμενά σας, τυλίξτε τα σε μεμβράνη φυσαλίδων και τοποθετήστε τα σε κουτί τυλιγμένο με χαρτί συσκευασίας. Στη συνέχεια, σφραγίστε το κουτί με ταινία και σημαδέψτε το με μαρκαδόρο, ώστε να ξέρετε τι περιέχει.

Προσφορές μετακόμισης

Μπορείτε να αναζητήσετε τοπικές εταιρείες μετακόμισης στην περιοχή σας. Αν μετακομίζετε σε άλλη πολιτεία, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε διαδικτυακές εταιρείες μετακόμισης που έχουν καλή φήμη και εξαιρετικές κριτικές. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε φίλους και μέλη της οικογένειας που έχουν μετακομίσει πρόσφατα, αν γνωρίζουν καλές μεταφορικές εταιρείες στην περιοχή σας ή αλλού.

Οι μεταφορείς είναι ακριβοί, γι’ αυτό προγραμματίστε εκ των προτέρων

  • Σχεδιάστε το μέλλον. Το πρώτο βήμα στον προγραμματισμό μιας μετακόμισης είναι να αποφασίσετε πού θέλετε να πάτε και πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε εκεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσα πράγματα πρέπει να μαζέψετε πριν ξεκινήσετε για το δρόμο.
  • Χρησιμοποιήστε μια λίστα ελέγχου μετακόμισης. Μην ξεχνάτε σημαντικά έγγραφα ή αντικείμενα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συσκευασίας – το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι να χαθούν τα κλειδιά του κατά τη μεταφορά!
  • Μην υπερπακετάρετε! Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προετοιμάζονται για μια διακρατική μετακόμιση είναι να συσκευάζουν πάρα πολλά πράγματα στα αυτοκίνητά τους ή στις μονάδες αποθήκευσης πριν καν φύγουν από το σπίτι τους. αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο να κάνουν σπατάλη χρημάτων αλλά και επιπλέον άγχος στη συνέχεια, όταν φτάσει (ή δεν φτάσει) η εκφόρτωση των πάντων στο νέο τους σπίτι.

Συμπερασματικά

Εάν σχεδιάζετε μια μετακόμιση, να θυμάστε ότι οι εταιρείες μετακόμισης είναι ακριβές. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε εκ των προτέρων, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα στην επόμενη μετακόμισή σας. Αν σκοπεύετε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας ή να βρείτε φίλους και μέλη της οικογένειας που μπορούν να σας βοηθήσουν, φροντίστε να διαβάσετε τις συμβουλές μας για το πώς να οργανώσετε καλύτερα τα πράγματά σας πριν τα συσκευάσετε σε κουτιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *