κρανη μηχανης full face

κρανη μηχανης full face

Η επιλογή του σωστού κράνους μηχανής αποτελεί κρίσιμη απόφαση για κάθε μοτοσυκλετιστή, καθώς επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια και την άνεση κατά την οδήγηση. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα half face και full face κράνη, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο αυτών τύπων κρανών, ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την πιο ενημερωμένη επιλογή για τις ανάγκες σας. Είτε προτιμάτε την ελευθερία και την άνεση που προσφέρουν τα half face κράνη, είτε την ολοκληρωμένη προστασία των full face κρανών, η ασφάλεια παραμένει ο κύριος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Χαρακτηριστικά των κρανών μοτοσικλέτας Full-Face

Τα κράνη full-face προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τα κράνη ανοικτού τύπου. Καλύπτουν ολόκληρο το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένης της βάσης του κρανίου και της γραμμής του σαγονιού. Τα κράνη full-face διαθέτουν μια μπάρα πηγουνιού που αποτρέπει το σαγόνι από την πρόσκρουση σε μια σύγκρουση. Συχνά διαθέτουν επίσης γείσο για την προστασία των ματιών.

Τα κράνη μηχανής full-face παρέχουν την πιο εκτεταμένη προστασία για τους μοτοσικλετιστές. Βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών στο κρανίο, τον εγκέφαλο, τα μάτια και το σαγόνι. Το στιβαρό, ανθεκτικό στην πρόσκρουση κέλυφος και η εσωτερική επένδυση απορροφούν και κατανέμουν τη δύναμη της πρόσκρουσης για την ελαχιστοποίηση των τραυματισμών. Η μπάρα του πηγουνιού εμποδίζει το κράνος να σπρώχνεται προς τα πίσω και να εκθέτει το πρόσωπο. Το γείσο προστατεύει τα μάτια από τον άνεμο, τη σκόνη και τα συντρίμμια.

Για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, τα κράνη μηχανής full-face είναι η βέλτιστη επιλογή. Παρόλο που τα κράνη ανοικτού προσώπου είναι πιο άνετα και κομψά, τα κράνη πλήρους προσώπου αποδεδειγμένα αποτρέπουν ή μειώνουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών σε ατυχήματα. Η ζωή και η υγεία σας αξίζουν τον συμβιβασμό. Επιλέξτε ένα κράνος full-face και οδηγήστε με ασφάλεια.

Χαρακτηριστικά των κρανών μοτοσικλέτας Half-Face

Τα κράνη μοτοσικλέτας μισής όψης, γνωστά και ως κράνη ανοικτής όψης, προσφέρουν στους αναβάτες μια ελεύθερη εμπειρία, ενώ παράλληλα παρέχουν ουσιαστική προστασία. Αυτά τα κράνη προστατεύουν την κορυφή του κεφαλιού, αλλά αφήνουν το πρόσωπο εκτεθειμένο. Αποτελούν δημοφιλή επιλογή για όσους επιζητούν τον άνεμο και μέγιστη περιφερειακή όραση.

Ωστόσο, τα κράνη ανοικτού προσώπου δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο προστασίας με τα κράνη πλήρους προσώπου. Αφήνουν το πρόσωπο, το σαγόνι και το πηγούνι εκτεθειμένα σε περίπτωση ατυχήματος ή πρόσκρουσης. Οι αναβάτες πρέπει να ζυγίζουν τους κινδύνους της μειωμένης κάλυψης έναντι των πλεονεκτημάτων της ανοικτής σχεδίασης. Τα halfface κράνη μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα σε επαρχιακούς δρόμους με μικρή κυκλοφορία, αλλά τα κράνη με πλήρες πρόσωπο συνιστώνται για οδήγηση με υψηλή ταχύτητα και σε περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τα half κράνη είναι συνήθως ελαφρύτερα από τα full-face κράνη, γεγονός που μπορεί να μειώσει την καταπόνηση του αυχένα και να κάνει την οδήγηση πιο άνετη, ειδικά κατά τη διάρκεια μικρότερων διαδρομών. Τα half face κράνη παρέχουν καλύτερο εξαερισμό και ροή αέρα, καθιστώντας τα εξαιρετική επιλογή για οδήγηση σε ζεστό καιρό. Το κεφάλι σας παραμένει πιο δροσερό, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσφορίας που σχετίζεται με τη ζέστη.

Ποιο Κράνος να Επιλέξετε;

Η επιλογή μεταξύ half face και full face κράνους εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε οδηγού. Οι οδηγοί που προτιμούν τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία, ιδιαίτερα σε μεγάλες αποστάσεις ή σε υψηλές ταχύτητες, θα επωφεληθούν περισσότερο από ένα full face κράνος. Από την άλλη, οι οδηγοί που κινούνται κυρίως στην πόλη και επιθυμούν μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία, μπορεί να βρουν τα half face κράνη πιο κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση οποιουδήποτε κράνους είναι καλύτερη από τη μη χρήση κράνους καθόλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *