Με ποια Κριτήρια Βρίσκω τον Κατάλληλο Δικηγόρο;

δικηγοροι αθηνα

δικηγοροι αθηνα

Το σκεφτήκατε προσεκτικά και αποφασίσατε ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς θα τον βρείτε; Αυτή το άρθρο θα σας δώσει ορισμένες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή δικηγόρου και θα σας καθοδηγήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον δικηγόρο κατά την πρώτη σας συνάντηση. Αν κάνετε σωστά τη δουλειά σας, μπορείτε να προσλάβετε τον δικηγόρο που έχει την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σας βοηθήσει με το πρόβλημά σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν έναν “κανονικό” δικηγόρο, με την έννοια ότι έχουν έναν ή περισσότερους γιατρούς που βλέπουν τουλάχιστον κάθε χρόνο. Πώς μπορείτε λοιπόν να βρείτε τον δικηγόρο που είναι κατάλληλος για εσάς; Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για συστάσεις;

Τι πρέπει να προσέξω κατά την επιλογή δικηγόρου;

Ο δικηγόρος θα σας βοηθήσει να λύσετε τα προβλήματά σας, οπότε το πρώτο προσόν είναι να αισθάνεστε αρκετά άνετα ώστε να του πείτε, με ειλικρίνεια και πλήρως, όλα τα γεγονότα που είναι απαραίτητα για την επίλυση του προβλήματός σας. Κανείς που θα ακούσετε και τίποτα που θα διαβάσετε δεν θα μπορέσει να σας εγγυηθεί ότι ένας συγκεκριμένος δικηγόρος θα είναι ο καλύτερος για εσάς- πρέπει να το κρίνετε μόνοι σας. Αφού λοιπόν ψάξετε δικηγόροι Αθήνα, στην συνέχεια κλείστε τα ραντεβού σας και γνωρίστε τους υποψήφιους εοαγγελματίες από κοντά.

Υπάρχουν πρακτικά ζητήματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την επιλογή δικηγόρου;

Ναι, ο τομέας εξειδίκευσης και η προηγούμενη εμπειρία του δικηγόρου είναι σημαντικά. Πολλά κράτη διαθέτουν προγράμματα εξειδίκευσης που πιστοποιούν δικηγόρους ως ειδικούς σε ορισμένα είδη δικαίου. Ορισμένες νομικές ειδικότητες έχουν επίσης δημιουργήσει τα δικά τους προγράμματα πιστοποίησης. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για το είδος των υποθέσεων που χειρίζεται γενικά ο δικηγόρος σας. Ποια είναι η κατανομή της πρακτικής του εν λόγω δικηγόρου (π.χ. 50 τοις εκατό υποθέσεις σωματικών βλαβών, 25 τοις εκατό υποθέσεις διαζυγίων και 25 τοις εκατό “άλλα”). Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι δικηγόροι δεν είναι πιστοποιημένοι σε κάποια ειδικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν είναι ειδικός σε έναν συγκεκριμένο τομέα, ιδίως όταν ο δικηγόρος χειρίζεται μεγάλο όγκο υποθέσεων σε έναν συγκεκριμένο τομέα πρακτικής.

Άλλες εκτιμήσεις είναι η ευκολία της τοποθεσίας του γραφείου του δικηγόρου, οι αμοιβές που χρεώνονται και το χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει μια υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *