Σημασία των Μεταφορών στον Διεθνή Τουρισμό

corfu port transfers

corfu port transfers

Η ανάπτυξη των τουριστικών μεταφορών εξαρτάται από την ύπαρξη κατάλληλων μέσων μεταφοράς για τα συγκοινωνιακά μέσα: δρόμοι, αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικές γραμμές, σταθμοί, σταθμοί λεωφορείων, ποτάμια και θαλάσσια λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ. Σήμερα, ο τουρισμός έχει αναπτυχθεί πολύ λόγω του εκσυγχρονισμού και της διαφοροποίησης των τρόπων και των μέσων μεταφοράς. Η πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα αυτό διευκόλυνε την ένταξη στη σφαίρα του τουρισμού πόρων που βρίσκονται σε αξιοσημείωτες αποστάσεις από τα τουριστικά κέντρα ή την υπέρβαση ορισμένων φυσικών εμποδίων.

Η ανάπτυξη του τουρισμού και των μεταφορών είναι δύο αλληλοεξαρτώμενα ζητήματα: οι τουρίστες χρειάζονται τις υπηρεσίες μεταφορών, για τις οποίες πληρώνουν από τον δικό τους προϋπολογισμό, να είναι ασφαλείς, γρήγορες και άνετες. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου μεταφορικών μέσων, καθώς και η χρήση τους σε διάφορους συνδυασμούς, καθορίζεται από τις ιδιαιτερότητές τους και τα κίνητρα των επιβατών. Έχουν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων βασικών τύπων μεταφοράς για να φτάσουν στον επιθυμητό προορισμό.

Επιλογή Μεταφορικού Μέσου

Η επιλογή της μορφής μεταφοράς από έναν τουρίστα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

– την απόσταση που πρέπει να διανυθεί από την κατοικία του τουρίστα έως τον προορισμό των διακοπών

-τον παράγοντα χρόνο. Είναι σημαντικό το ταξίδι να μπορεί να πραγματοποιηθεί στον επιθυμητό χρόνο και ο χρόνος ταξιδιού να μην υπερβαίνει ορισμένα αποδεκτά όρια για τον τουρίστα στο πλαίσιο του συνολικού χρόνου διακοπών

– η διαθεσιμότητα και η προσβασιμότητα της υπηρεσίας

– η ασφάλεια και η κανονικότητα – τα πρότυπα που σχετίζονται με αυτούς τους στόχους γίνονται όλο και πιο απαιτητικά για όλες τις μορφές μεταφορών,

– η άνεση του ταξιδιού –  Η χρήση του ενός ή η συνδυασμένη χρήση τους καθορίζεται από παράγοντες που σχετίζονται με την ιδιαιτερότητα του ταξιδιού και τις ιδιομορφίες των μεταφορικών μέσων, καθώς και από στοιχεία που σχετίζονται με την ψυχολογία των τουριστών. Για παράδειγμα αν έχετε ταξιδέψει στην Κέρκυρα και ψάχνετε για άνεση κατά την μεταφορά σας αρκεί να  αναζητήσετε την υπηρεσία Corfu vip transfers κι όλα σας τα άγχη εξαφανίστηκαν!

Mεταφορά με Αυτοκίνητο

Η μεταφορά με αυτοκίνητο είναι ο κύριος τύπος στον παγκόσμιο τουρισμό (77% όλων των ταξιδιών), ιδίως λόγω πολλών πλεονεκτημάτων όπως η ευελιξία, η τιμή και η ανεξαρτησία. Οι τουρίστες συχνά νοικιάζουν αυτοκίνητα για να μεταβούν στους προορισμούς τους, γεγονός που προκάλεσε μια ενεργή ομαδοποίηση εταιρειών που νοικιάζουν αυτοκίνητα. Είναι γενικά φθηνότερο από κάθε άλλο είδος μεταφοράς. Είναι η μόνη μέθοδος μεταφοράς που δεν απαιτεί μετεπιβίβαση, με την έννοια ότι μπορεί να επιτευχθεί ολόκληρο το ταξίδι, από τη μία τοποθεσία στην άλλη. Ένας άλλος τρόπος μεταφοράς είναι η πρόσληψη εταιρίας ιδιωτικών μεταφορών μέσω υπηρεσιών όπως είναι η corfu port transfers. Αυτές οι εξατομικευμένες υπηρεσίες μπορούν να σας μεταφέρουν άμεσα απ’ το αεροδρόμιο στο λιμάνι ή στο ξενοδοχείο σας με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια.

Συνοψίζοντας, ο διεθνής τουρισμός αποτελεί έναν πολύπλοκο και δυναμικό τομέα που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι μεταφορές κατέχουν κεντρική θέση. Όπως έχουμε δει, οι μεταφορές δεν είναι απλά ένα μέσο μετακίνησης από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά αποτελούν ένα κρίσιμο στοιχείο που επηρεάζει την εμπειρία του ταξιδιώτη, την ανταγωνιστικότητα ενός τουριστικού προορισμού και τη βιωσιμότητα του τουριστικού τομέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *