Λίστα για Μετακόμιση – Προχωρήστε με στρατηγική

Λίστα για Μετακόμιση

Λίστα για Μετακόμιση

Είναι δυνατόν να διατηρήσετε τα πράγματα μαζί όταν πακετάρετε τα πράγματά σας για μια μετακόμιση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε ακριβώς αυτό:

Κιβώτια και υλικά συσκευασίας

Κουτί και υλικό συσκευασίας

 • Κουτιά – Θα πρέπει να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα κουτιά. Όσο περισσότερα μπορείτε να πάρετε, τόσο το καλύτερο, ειδικά αν μετακομίζετε σε διαμέρισμα ή σπίτι με πολύ μικρό αποθηκευτικό χώρο. Αν δεν έχετε αρκετά κουτιά στη διάθεσή σας, ελέγξτε τα τοπικά καταστήματα για εκπτώσεις (το Walmart έχει συχνά μεγάλες εκπτώσεις). Να θυμάστε ότι τα χαρτόνια καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο αυτοκίνητό σας: αν είναι δυνατόν, αγοράστε μικρότερα μεγέθη, ώστε να χωράνε καλύτερα στο όχημά σας!
 • Ταινία συσκευασίας – Είναι απαραίτητη για να κρατάτε τα πράγματα μαζί ενώ τα μεταφέρετε με ασφάλεια. Μπορεί επίσης να θέλετε λίγο χαρτί συσκευασίας ή περιτύλιγμα φυσαλίδων: αυτά τα αντικείμενα βοηθούν στην προστασία των εύθραυστων αντικειμένων από το να σπάσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της αποθήκευσης στη νέα τους θέση.
 • Πλαστικές σακούλες – Αυτές είναι ιδανικές για την αποθήκευση βρώμικων ρούχων ή λευκών ειδών μέχρι να είναι έτοιμα για πλύσιμο, απλά ρίχνοντάς τα στο πλυντήριο όταν χρειάζεται! Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε πολύ βάρος σε οποιαδήποτε σακούλα, επειδή μπορεί να σπάσει εύκολα κάτω από την πίεση…

Στυλό και μαρκαδόροι

Όταν πρόκειται για μετακίνηση, τα στυλό και οι μαρκαδόροι μπορούν να σας σώσουν τη ζωή. Είναι καλύτερα από την ταινία, η οποία μπορεί να ξεκολλήσει από το κουτί όταν την τραβήξετε ή να προκαλέσει ζημιά σε άλλα πράγματα μέσα στο κουτί. Τα στυλό και οι μαρκαδόροι είναι επίσης ιδανικά για την επισήμανση των πραγμάτων σας – ξέρετε ακριβώς τι είναι κάθε αντικείμενο χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε κάθε κουτί! Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μόνιμο μαρκαδόρο (πράγμα που συνιστάται), βεβαιωθείτε ότι η όποια επιφάνεια στην οποία γράφετε δεν θα καταστραφεί από λεκέδες μελανιού. Ένας λευκός πίνακας θα λειτουργήσει καλύτερα εδώ, επειδή μπορεί εύκολα να σκουπιστεί μετά τη χρήση.

Ταινίες και ετικέτες

 • Ετικέτες για τα κουτιά. Αυτές είναι σημαντικές, γιατί δεν θέλετε να βάλετε τα ρούχα σας σε ένα κουτί με την ένδειξη “συσκευές κουζίνας” και το αντίστροφο. Μην ξεχνάτε να βάζετε ετικέτες σε κάθε κουτί με το περιεχόμενό του, αλλιώς θα ψάχνετε κάθε κουτί πριν βρείτε αυτό που χρειάζεστε!
 • Ετικέτες για τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ: Μπορείτε είτε να τις γράψετε απευθείας στις ετικέτες των ρούχων είτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα αυτοκόλλητα που μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν αργότερα αν χρειαστεί (κανείς δεν θέλει να καταστραφεί το πουκάμισό του από το μελάνι του ανεξίτηλου μαρκαδόρου). Αν είναι δυνατόν, αποθηκεύστε αυτά τα αντικείμενα σε πλαστικές σακούλες, ώστε να μην λερωθούν κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης κατά τη διάρκεια της ημέρας της μετακόμισης- αυτό θα βοηθήσει επίσης να μην τσαλακωθούν κατά τη συσκευασία τους σε κάδους αποθήκευσης με την πάροδο του χρόνου, αν χρειαστεί. * Ετικέτες για συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, ψυγεία και σόμπες- απλά φροντίστε να μην τοποθετήσετε τίποτα βαρύ πάνω τους κατά τη φόρτωση στα φορτηγά!

Είδη καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός κουβά, απολυμαντικού, πανιών και σφουγγαριών.

 • Είδη καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός κουβά, απολυμαντικού, πανιών και σφουγγαριών.
 • Μια εργαλειοθήκη με κατσαβίδια, πένσες και άλλα βασικά εργαλεία. Αν μετακομίζετε σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι που είναι κενό για κάποιο χρονικό διάστημα (ή αν είναι απλώς παλιό), μπορεί να υπάρχουν κάποιες επισκευές που πρέπει να γίνουν πριν μετακομίσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες που δεν ανοίγουν σωστά επειδή έχουν κολλήσει λόγω σκουριασμένων μεντεσέδων ή κλειδαριών- αν συμβαίνει αυτό, τότε αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο εκ των προτέρων ώστε να μπορέσετε να τα φτιάξετε αυτά τα πράγματα πριν από την ημέρα της μετακόμισης – θα γλιτώσετε από το να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιον άλλο αργότερα!

 Ψαλίδι, μαχαίρι και σφυρί.

 • Το ψαλίδι είναι χρήσιμο για το κόψιμο κουτιών και ταινιών συσκευασίας. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να κόψετε λωρίδες, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τις λεπίδες.
 • Τα μαχαίρια χρησιμοποιούνται καλύτερα για το άνοιγμα κουτιών και το σπάσιμο μεγάλων κομματιών χαρτονιού. Μην τα χρησιμοποιείτε σε μέταλλα ή άλλα σκληρά υλικά, καθώς θα θαμπώσουν γρήγορα και θα καταστούν άχρηστα σε σύντομο χρονικό διάστημα!
 • Τα σφυριά είναι ιδανικά για το σπάσιμο μεγαλύτερων κομματιών χαρτονιού σε μικρότερα κομμάτια, ώστε να χωράνε ευκολότερα στις σακούλες των σκουπιδιών σας!

Επιπλέον κρεμάστρες για τα ρούχα και τις πετσέτες που θα πάρετε μαζί σας στο νέο σπίτι.

Θα πρέπει να συσκευάσετε τα πράγματα που θέλετε να πάρετε μαζί σας στο νέο σας σπίτι. Ψάξτε για Μεταφορική Αθήνα και ζητήστε προσφορές όπως και κουτιά συσκευασίας.

Θα χρειαστείτε επίσης επιπλέον κρεμάστρες για τα ρούχα και τις πετσέτες που θα πάρετε μαζί σας. Ίσως να θέλετε να τα κρεμάσετε στη ντουλάπα, ώστε να αεριστούν και να απαλλαγούν από τυχόν μυρωδιές μούχλας από το γεγονός ότι ήταν συσκευασμένα για τόσο καιρό.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας μερικές επιπλέον κρεμάστρες για αντικείμενα που μένουν πίσω, όπως σεντόνια ή κουβέρτες που δεν θα πάνε σε αυτό το ταξίδι, αλλά μπορεί να χρειαστούν αργότερα όταν θα κάνει πιο κρύο έξω (αν είναι καλοκαίρι) ή πιο ζεστό μέσα (αν είναι χειμώνας).

Παπούτσια (ή άλλα αντικείμενα) για τα οποία θέλετε ο ιδιοκτήτης σας να σας παρέχει αποθηκευτικό χώρο.

Τα παπούτσια είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε. Μην ξεχάσετε τα παπούτσια σας! Τα παπούτσια είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής, οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε τα δικά σας μαζί σας όταν μετακομίζετε. Μπορούν να αποθηκευτούν στη ντουλάπα, αλλά αν έχετε περισσότερα από ένα ζευγάρια παπούτσια ή σανδάλια, ίσως είναι καλύτερα να φυλάσσονται κάπου αλλού στο σπίτι, γιατί έτσι δεν θα χαθούν ή δεν θα αναμειχθούν με τα πράγματα κάποιου άλλου. Και βεβαιωθείτε ότι όταν μαζεύετε τα πράγματά σας πριν φύγετε για τα καλά από το σπίτι σας, όλα αυτά τα προσωπικά αντικείμενα έχουν συμπεριληφθεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα σε αυτή τη λίστα, ώστε τίποτα να μην μείνει πίσω κατά λάθος όταν φτάσει η μέρα της μετακόμισης! Στις μεταφορές μετακομίσεις, η σχεδίαση της στρατηγικής είναι το απόλυτο πλεονέκτημα.

Αντικείμενα που δεν θα έρθουν μαζί σας στο νέο σπίτι αλλά θα παραμείνουν στο παλιό σας σπίτι, όπως βιβλία ή αναμνηστικά.

 • Ξεκινήστε τα πράγματα από την αρχή:
 • Κουτιά και υλικά συσκευασίας. Θα χρειαστείτε κουτιά, ταινία, μαρκαδόρους και μεμβράνη (ή άλλη προστατευτική συσκευασία).
 • Στυλό και μαρκαδόρους. Για την επισήμανση των αντικειμένων σας καθώς τα συσκευάζετε–τόσο για εσάς όσο και για τους μεταφορείς που θα τα μεταφέρουν! Είναι επίσης χρήσιμο αν μπορείτε να γράφετε και στις δύο πλευρές του χαρτονιού, ώστε τα αντικείμενα συσκευασίας να είναι πιο εύκολο να τα διαβάσετε αργότερα, όταν ξεπακετάρετε στο νέο σας σπίτι.
 • Είδη καθαρισμού, όπως κουβάς, απολυμαντικά μαντηλάκια ή σπρέι, πανιά ή σφουγγάρια, σακούλες σκουπιδιών – όλα αυτά θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στα περισσότερα σπίτια, αλλά σας συνιστούμε να αγοράσετε μερικά επιπλέον σε περίπτωση που ξεμείνουν ενώ πακετάρετε όλα αυτά τα πιάτα!
 • Ξεκινήστε με μεγάλα αντικείμενα, όπως έπιπλα και συσκευές.
 • Στοιβάζετε πρώτα τα πράγματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.
 • Συσκευάστε πρώτα τα αντικείμενα που είναι εύκολο να συσκευάσετε.
 • Συσκευάστε πρώτα τα αντικείμενα που είναι εύκολο να ξεπακετάρετε.

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια λίστα ελέγχου για να παρακολουθείτε όλα τα πράγματα που πρέπει να συσκευάσετε στο σπίτι σας πριν μετακινηθούν από επαγγελματίες μεταφορείς όπως εμείς στη MoveIt! Moving & Storage. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεχάσετε κανένα σημαντικό αντικείμενο ενώ θα πακετάρετε όλα τα υπόλοιπα για την προετοιμασία της μετακόμισής σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *