Προσκλητήρια Γάμου – Τι να διαλέξετε

Προσκλητήρια Γάμου

Τα Προσκλητήρια Γάμου είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν σχεδιάζετε έναν γάμο. Είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του παζλ της εθιμοτυπίας και μπορούν να κάνουν ή να καταστρέψουν την εμπειρία των καλεσμένων στο γάμο σας (για να μην αναφέρουμε το πώς αισθάνονται για εσάς). Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να διατυπώσετε την πρόσκλησή σας και κάθε στυλ έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Προσκλητήρια Γάμου – Ιδέες διατύπωσης προσκλήσεων

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες, όπως:

  • Ποιος φιλοξενεί το γάμο;
  • Ποιον προσκαλείτε; (και τη σχέση τους μαζί σας)
  • Η ημερομηνία και η ώρα της τελετής/δεξίωσης.
  • Εάν υπάρχει κώδικας ενδυμασίας ή θέμα για οποιοδήποτε μέρος της εκδήλωσής σας.

Η διατύπωση των προσκλήσεων θα πρέπει να είναι επίσημη και παραδοσιακή, αλλά να εξακολουθεί να είναι προσωπική. Δεν θέλετε να ακούγεται σαν μια διαφήμιση ή μια γενική τυπική επιστολή που αποστέλλεται από εταιρείες μαζικής αλληλογραφίας!

Εθιμοτυπία προσκλήσεων γάμου

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν στέλνετε προσκλήσεις γάμου.

  • Μην στείλετε πρόσκληση σε κάποιον που δεν γνωρίζετε προσωπικά. Δεν είναι απλώς αγενές, αλλά και πολύ μπερδεμένο! Γιατί να το θέλουν αυτό; Νομίζουν ότι παντρεύομαι τον ξάδερφό μου; Θα υπάρχει φαγητό; Είναι κάποιο είδος περίεργης φάρσας; Απλά μην το κάνεις.
  • Μην στείλετε πρόσκληση αν το άτομο έχει ήδη αρνηθεί ή αποδεχτεί άλλη πρόσκληση (όπως ο ξάδερφός σας). Κι αυτό είναι λογικό – δεν θέλετε να εμφανιστούν και στους δύο γάμους και να τους κάνετε όλους να νιώσουν αμήχανα, έχοντας δύο διαφορετικούς ανθρώπους να τους λένε πόσο όμορφοι είναι τη μεγάλη τους μέρα!

Πρότυπα στυλ

Όταν πρόκειται για προσκλήσεις γάμου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Πρώτα απ’ όλα, αποτελούν σημαντικό μέρος της μεγάλης σας ημέρας και θα πρέπει να αποσταλούν τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την τελετή. Επίσης, ακόμη και αν δεν προσκαλείτε κάποιους καλεσμένους να παρευρεθούν στην ίδια την τελετή (για παράδειγμα, επειδή ζουν μακριά), είναι πάντα ευγενικό να τους στείλετε μια πρόσκληση ούτως ή άλλως! Ανάλογα και με τα βιβλία ευχών γάμου, θέλετε να ξεχωρίσετε.

Πέρα από αυτά τα βασικά, υπάρχουν πολλά άλλα πρότυπα στυλ που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι οι προσκλήσεις του γάμου σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφες και κομψές:

Οι γαμήλιες προσκλήσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του σχεδιασμού ενός γάμου

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι προσκλήσεις αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομείου, όχι μέσω κειμένου. Αν θέλετε να έρθουν οι καλεσμένοι σας, μην τους στείλετε μήνυμα κειμένου!

Τα Προσκλητήρια Γάμου αποστέλλονται συνήθως περίπου 6 εβδομάδες πριν από το γάμο και πρέπει να αποστέλλονται στην οικογένεια και τους φίλους της νύφης. Θα πρέπει επίσης να αποστέλλονται στην οικογένεια και τους φίλους του γαμπρού (εκτός αν δεν έχουν προσκληθεί). Μην ξεχνάτε τυχόν άλλα άτομα που μπορεί να χρειάζονται πρόσκληση- για παράδειγμα, αν διοργανώνετε πάρτι αρραβώνων πριν από την ημέρα του γάμου σας, βεβαιωθείτε ότι και οι εμπλεκόμενοι θα λάβουν μία πρόσκληση!

Συμπερασματικά

Οι προσκλήσεις γάμου αποτελούν σημαντικό μέρος του σχεδιασμού ενός γάμου. Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες, εξατομικευμένες προσκλήσεις που αντικατοπτρίζουν το στυλ και το γούστο σας. Τα προσκλητήρια γάμου μπορούν να είναι τόσο απλά ή περίτεχνα όσο εσείς επιθυμείτε να είναι- επιλέξτε από εκατοντάδες στυλ και χρώματα ή σχεδιάστε ακόμη και τα δικά σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *