Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος

Το Cori αποτελεί ένα προηγμένο σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας που εφαρμόζεται στον τομέα της χειρουργικής και της ρομποτικής αρθροπλαστικής γόνατος από την εταιρεία Smith & Nephew, η οποία ξεχωρίζει ως κορυφαία στον κλάδο της ιατρικής τεχνολογίας. Το Cori επιτρέπει στους χειρουργούς να πραγματοποιούν επεμβάσεις στο γόνατο με ακρίβεια και ασφάλεια, χάρη στην ενσωμάτωση της ρομποτικής τεχνολογίας.

Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει ακρίβεια και ασφάλεια στις επεμβάσεις, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο επιπλοκών και επιτυγχάνοντας βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Οι χειρουργοί ελέγχουν το ρομπότ μέσω ενός υπολογιστή και το καθοδηγούν για την ακριβή τοποθέτηση εμφυτευμάτων και άλλων χειρουργικών επεμβάσεων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερες επιπλοκές κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η εφαρμογή του Cori της Smith & Nephew αποτελεί παράδειγμα πώς η ρομποτική τεχνολογία ενσωματώνεται στην ιατρική πρακτική, προσφέροντας βελτιωμένη περίθαλψη και αποτελέσματα στους ασθενείς.

Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής αρθροπλαστικής γόνατος, με τη χρήση του Cori της Smith & Nephew, περιλαμβάνουν:

 1. Ακρίβεια: Το Cori επιτρέπει στον χειρουργό να εκτελεί ακριβείς κινήσεις και τοποθετήσεις εμφυτευμάτων με υψηλή ακρίβεια, ζωτικής σημασίας για επεμβάσεις στο γόνατο.
 2. Ελαχιστοποίηση τραύματος: Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος συνήθως απαιτεί μικρότερες τομές στον ασθενή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις, προσφέροντας έτσι ελαχιστοποίηση του τραύματος και γρηγορότερη ανάρρωση.
 3. Ελάχιστος πόνος και απώλεια αίματος: Λόγω της ακριβούς φύσης των επεμβάσεων, οι ασθενείς συνήθως αντιμετωπίζουν λιγότερο πόνο και απώλεια αίματος.
 4. Συντομότερη νοσηλεία: Η ανάρρωση είναι συνήθως ταχύτερη και πιο αποτελεσματική, με αποτέλεσμα να παραμένουν οι ασθενείς λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο.
 5. Προσαρμοστικότητα: Οι χειρουργοί μπορούν να προσαρμόσουν τη χειρουργική διαδικασία στις ανάγκες κάθε ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές ανατομικές τους χαρακτηριστικές.
 6. Προσομοίωση Επέμβασης: Πραγματοποιείται προσομοίωση της επέμβασης πριν από την πραγματική χειρουργική επέμβαση.
 7. Ακριβής Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων: Εξασφαλίζεται η σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην αρθροπλαστική του γόνατο και η εξισορρόπηση των μαλακών μορίων γύρω από την άρθρωση.
 8. Πληροφορίες σε Πραγματικό Χρόνο: Ο χειρουργός έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για τη θέση του εμφυτεύματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
 9. Χωρίς Επιβάρυνση από Ακτινοβολία: Η επέμβαση γίνεται χωρίς ανάγκη για αξονική τομογραφία, μειώνοντας την έκθεση σε ακτινοβολία.
 10. Υψηλή Ανάλυση κατά τη Διάρκεια του Χειρουργείου: Παρέχεται υψηλή ανάλυση και πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
 11. Ποικιλία Επιλογών: Υπάρχει δυνατότητα χρήσης 6 διαφορετικών τύπων αρθροπλαστικής γόνατος ανάλογα με την ηλικία και τη δραστηριότητα του ασθενούς.

Αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν τη ρομποτική αρθροπλαστική μια αποτελεσματική και ασφαλή επιλογή για πολλούς ασθενείς.

Η ρομποτική χειρουργική αρθροπλαστική γόνατος αντιπροσωπεύει μια προηγμένη μέθοδο για την αντικατάσταση ενός κατεστραμμένου γόνατος

Αυτή η τεχνική επιτρέπει στον χειρουργό να χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος συνδέεται με αισθητήρες και εργαλεία κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οι αισθητήρες παρέχουν στο χειρουργό συνεχείς πληροφορίες σχετικά με την ανατομία του γόνατος, επιτρέποντάς του να τοποθετήσει το εμφύτευμα με μεγάλη ακρίβεια.

Η χρήση του ρομποτικού συστήματος μειώνει τον κίνδυνο σφαλμάτων κατά την επέμβαση και συμβάλλει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας του γόνατος. Επιπλέον, η συνδυασμένη χρήση της ρομποτικής αρθροπλαστικής με τα πρωτόκολλα Fast-Track αποκατάστασης εξασφαλίζει ταχεία αποκατάσταση, διατήρηση μυικής μάζας και μείωση του πόνου και των επιπλοκών.

Επιπλέον, οι εμφύτευση είναι εξατομικευμένη στις ανάγκες του κάθε ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τη φυσιολογική κίνηση της αρθρώσεως. Οι εμφυτεύσεις επιλέγονται με βάση εξειδικευμένους προεγχειρητικούς υπολογιστικούς σχεδιασμούς και προσομοιώσεις της επέμβασης, ενώ τα υλικά των εμφυτευμάτων είναι συμβατά με το ανθρώπινο σώμα. Η χρήση ρομποτικού πλοηγού διασφαλίζει την ακριβή ευθυγράμμιση του ανατομικού άξονα και επομένως τη μακροβιότητα των εμφυτευμάτων, μειώνοντας την ανάγκη για μελλοντικές επεμβάσεις.

Οι ενδείξεις για τη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος είναι παρόμοιες με αυτές της συμβατικής αρθροπλαστικής. Ωστόσο, οι ασθενείς πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία αποκατάστασης μετά την επέμβαση.

Πριν αποφασίσετε για ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, συστήνεται να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ορθοπεδικό χειρουργό για να συζητήσετε εάν αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Τέλος, οι μύθοι σχετικά με τη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και τη χρήση πλοηγού ή ρομποτικού συστήματος απαιτούν διευκρίνιση και ενημέρωση.

Συντομότερη νοσηλεία: Παρ’ ότι η ελπίδα είναι να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας σε 1-2 ημέρες, η πραγματικότητα δείχνει πως συνήθως παραμένει αμετάβλητος.

Καινοτόμο υλικό: Εν προκειμένω για το oxinium, ένα καινοτόμο υλικό αρθροπλαστικής με μικρότερη τριβή, η παραδοχή ότι χρησιμοποιείται μόνο με ρομποτικά συστήματα δεν αληθεύει, καθώς χρησιμοποιείτο πριν από την εισαγωγή των ρομποτικών συστημάτων.

Κινητοποίηση: Αν και η ιδέα της ανάκαμψης και κινητοποίησης του ασθενούς την ίδια ημέρα της επέμβασης είναι ελκυστική, συνήθως παραμένει ανεπίτρεπτη ανεξαρτήτως της χρήσης ρομποτικών συστημάτων.

Πριν από μια ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, είναι ζωτικής σημασίας οι ασθενείς να συζητήσουν εκτενώς με τον χειρουργό τους τις επιλογές της χειρουργικής τεχνικής και τα πλεονεκτήματα και κινδύνους που ενέχονται, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση και τις ανάγκες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *