Σήκωσα βάρος και πονάει η μέση μου – Τα πρώτα βήματα

Σήκωσα βάρος και πονάει η μέση μου

Σήκωσα βάρος και πονάει η μέση μου

Είναι σημαντικό να προσέξετε τη μέση σας όταν ανεβάζετε βάρος, καθώς μπορεί να υποστείτε τραυματισμό αν δεν το κάνετε σωστά.

Βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε τον πόνο στη μέση μετά από άσκηση με βάρη:

 1. Ανάπαυση: Αναπαυθείτε και αποφύγετε τον επιπλέον στρες στη μέση σας. Αποφύγετε το βάρος και τις άσκησεις που προκαλούν πόνο.
 2. Πάγος: Εφαρμόστε πάγο στην περιοχή για 15-20 λεπτά κάθε ώρα τις πρώτες 48 ώρες μετά τον τραυματισμό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φούσκωματος και του πόνου.
 3. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Αν λάβετε την έγκριση από έναν γιατρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως το ιβουπροφαίνη για τη μείωση του πόνου και του φούσκωματος.
 4. Φυσικοθεραπεία: Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε ασκήσεις που ενδυναμώνουν την πλάτη και τον πυελικό πυρήνα, βελτιώνοντας τη στήριξη της μέσης σας.
 5. Εκτίμηση από ειδικό: Αν ο πόνος δεν εξαφανιστεί ή επιδεινώνεται, συμβουλευτείτε έναν ιατρό ή έναν ειδικό στον αθλητισμό για περαιτέρω εκτίμηση και συμβουλές.

Πάντα είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συμβουλές του ειδικού στην υγεία και να μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τον πόνο μόνοι σας, ειδικά εάν υποψιάζεστε ότι πρόκειται για τραυματισμό.

Τι να προσέξω όταν σηκώνω βάρος σε μια μετακόμιση

Η σωστή τεχνική όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα στις μετακομίσεις είναι πολύ σημαντική για να αποφύγετε τραυματισμούς στη μέση, την πλάτη, τους αυχένες και άλλα μέρη του σώματος. Συμβουλές για να προστατευτείτε κατά την μετακόμιση:

 1. Κάντε ζέσταμα: Πριν αρχίσετε να σηκώνετε βάρος, κάντε ενα πρόχειρο ζέσταμα, όπως ανατομικές ασκήσεις επεκτάσεων και περιστροφής για τον πυελικό πυρήνα και την πλάτη.
 2. Χρησιμοποιήστε σωστή τεχνική: Όταν σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο, κάντε το από τα πόδια και όχι από τη μέση. Κάτστε με τα πόδια πλάγια στο αντικείμενο, πιάστε το με τα δύο χέρια, σηκώστε το με τα πόδια και στη συνέχεια στρίψτε το σώμα σας προς τον προορισμό σας. Αποφύγετε το να σηκώνετε το βάρος με στραγγισμένα πόδια ή με την πλάτη σας σε ανοικτή θέση.
 3. Κατανέμετε το βάρος: Εάν το αντικείμενο είναι πολύ βαρύ, χρησιμοποιήστε βοηθητικά εργαλεία, όπως ρόδες ή τρόλεϊ, για να μειώσετε το βάρος που πρέπει να σηκώσετε.
 4. Εργαστείτε με την ομάδα: Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε βοήθεια από φίλους ή οικογενεία για να σηκώσετε μαζί το αντικείμενο. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.
 5. Κάντε διαλείμματα: Ανακουρευθείτε και κάντε σύντομα διαλείμματα αν χρειαστεί, ιδίως αν η μετακόμιση διαρκεί πολλές ώρες.
 6. Φοράτε κατάλληλα ρούχα: Φορέστε άνετα ρούχα και κατάλληλα παπούτσια με καλή στήριξη.
 7. Προσοχή στις κυκλικές κινήσεις: Όταν στρίβετε για να τοποθετήσετε το αντικείμενο, μην κάνετε απότομες κινήσεις. Προσπαθήστε να στρίβετε με το σώμα σας και όχι με τη μέση.

Να θυμάστε ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας σας είναι πάντα προτεραιότητα, οπότε μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια όταν χρειάζεται και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία για να διευκολύνετε τη μετακόμιση είτε αυτό αφορα μετακομίσεις στο Αιγάλεω είτε οπουδήποτε στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *