4 τρόποι για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

ανακαίνιση σπιτιού σαλονιού

Αν ψάχνατε να ανανεώσετε το σαλόνι σας, αλλά δεν θέλετε να αγοράσετε κάτι νέο ή θέλετε να επενδύσετε μόνο σε μερικά κομμάτια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναδιατάξετε τα έπιπλά σας. Το δωμάτιό σας θα δείχνει εντελώς μεταμορφωμένο απλά αλλάζοντας τη διάταξη των σημερινών επίπλων σας. 4 τρόποι για να αναδιατάξετε τα έπιπλα για να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας – στρογγυλοποίηση, συμμετρία, αναδιάταξη, έπιπλα, εστιακό σημείο, ισορροπία Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Εδώ μοιραζόμαστε τέσσερις από τις κορυφαίες συμβουλές μας για να σας βοηθήσουμε.

1. Δημιουργήστε ένα εστιακό σημείο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε ένα σημείο εστίασης στο σαλόνι σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με πολλά αντικείμενα:

  • Τραπεζάκι σαλονιού
  • Ένα έργο τέχνης
  • Ενα πιάνο
  • Ένα χαλί

Ό,τι κι αν επιλέξετε, το μάτι πρέπει να τραβήξει το βλέμμα καθώς μπαίνετε στο δωμάτιο. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει όλα τα διαφορετικά στοιχεία του δωματίου για ισορροπία και κεντράρισμα. Εάν δεν έχετε ένα από αυτά τα αντικείμενα, σκεφτείτε να επενδύσετε μόνο σε ένα. Εάν ανησυχείτε να φέρετε ένα ακριβό ή μεγάλο κομμάτι και ενδεχομένως να το μετακινήσετε αργότερα, μεταφορείς όπως αυτή η μεταφορική εταιρεία Tacoma μπορούν να μαζέψουν τα ευαίσθητα υπάρχοντά σας και να τα μεταφέρουν με ασφάλεια στον επόμενο προορισμό σας.

2. Γυρίστε τους καναπέδες ο ένας προς τον άλλον για συνομιλία

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να γυρίσετε τους καναπέδες ο ένας προς τον άλλο αντί να κοιτάτε τον τοίχο της τηλεόρασης. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να δημιουργήσουμε έναν χώρο εστιασμένο στην τεχνολογία, αλλά δεν δημιουργεί μια χαλαρή, ζεστή και φιλόξενη αισθητική στο σαλόνι. Μόλις γυρίσετε τους καναπέδες ο ένας προς τον άλλο, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το δωμάτιο φαίνεται και μοιάζει διαφορετικό. Είναι επίσης πιθανό η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν διαφορετικά. Θα γίνει ένας χώρος για συνομιλίες, παιχνίδια και συγκεντρώσεις, τα οποία είναι όλα καλά για την υγεία σας, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;

3. Τραβήξτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους

Μια από τις καλύτερες ψευδαισθήσεις για να κάνετε οποιοδήποτε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να τραβάτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους. Αυτό συμβαίνει επειδή η μικρή επιπλέον απόσταση αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι σκιές των επίπλων και το φως πέφτει στο δωμάτιο – δύο στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην τέχνη καθώς και στο σχεδιασμό για να αλλάξουν την αντίληψη του χώρου. Έτσι, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, τραβήξτε έπιπλα περίπου 3-4 εκατοστά από τους τοίχους. Αυτό δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ότι υπάρχει άφθονο χώρο πίσω από τα έπιπλα, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο μερικές ίντσες στη διάθεσή τους. Το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι ίδιοι οι καναπέδες είναι ελαφρώς πιο κοντά μεταξύ τους και πιο κοντά στο τραπεζάκι του καφέ – δημιουργώντας έναν πιο άνετο χώρο.

4. Δημιουργήστε Ισορροπία και Συμμετρία

Η επόμενη συμβουλή μας είναι να δημιουργήσετε ισορροπία στο σαλόνι σας μέσω της συμμετρίας. Να θυμάστε η ανακαίνιση σπιτιού δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Είτε πρόκειται για ανθρώπινα πρόσωπα, είτε για χώρους, τα περισσότερα ανθρώπινα όντα βρίσκουν τη συμμετρία χαλαρωτική και γαλήνια. Έτσι, για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, δοκιμάστε να αντικατοπτρίσετε τα διάφορα έπιπλά σας το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα φυτό σε μια γωνία του δωματίου, μετακινήστε ένα δεύτερο φυτό στην απέναντι γωνία. Εάν έχετε πολλούς καναπέδες, τακτοποιήστε τους με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται να αντικατοπτρίζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν δεν έχουν το ίδιο σχήμα. Στη συνέχεια, για να τονώσετε αυτήν την εμφάνιση, θα μπορούσατε να αγοράσετε ταιριαστά ριχτάρια και μαξιλάρια για να συνεχίσετε την αίσθηση της αρμονίας.

Συμπερασματικά

Επομένως, ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, θα πρέπει τώρα να έχετε μια καλύτερη ιδέα για την αναδιάταξη των επίπλων που ήδη έχετε για να μεταμορφώσετε εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση του σαλονιού σας. Από τη δημιουργία συμμετρίας έως την προσθήκη ενός εστιακού σημείου, έως το να στρέφετε τους καναπέδες σας ο ένας προς τον άλλο και να τραβάτε τα έπιπλα ελαφρώς μακριά από τους τοίχους, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε μεγάλες αλλαγές ή ακριβά έπιπλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *