Αρθροσκόπηση Ώμου

Η Αρθροσκόπηση Ώμου δεν είναι απαραίτητη στους περισσότερους ασθενείς.

Η επέμβαση στον ώμο είναι μια απλή διαδικασία: Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως απλούστερη από ό,τι πολλοί άνθρωποι περιμένουν.

Η Αρθροσκόπηση Ώμου είναι η πιο συχνή χειρουργική επέμβαση που εκτελείται στα εξωτερικά ιατρεία στον κόσμο.

Η Αρθροσκόπηση Ώμου είναι από ις πιο συχνές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον κόσμο.

Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στον ώμο που προκαλείται από τραυματισμό ή αρθρίτιδα, καθώς και αθλητικών τραυματισμών όπως διαστρέμματα. Ο στόχος αυτού του τύπου επέμβασης είναι η αφαίρεση των κατεστραμμένων ιστών, διατηρώντας παράλληλα τις κοντινές δομές -όπως οι μύες, οι τένοντες και τα νεύρα- που μπορεί να επηρεάζονται από την κατάστασή σας.

Η άρθρωση του ώμου περιέχει τρία μέρη: την κεφαλή του βραχιονίου (σφαίρα), τον γληνοβραχιόνιο σύνδεσμο και τον υπερακάνθιο τένοντα (που αναρτάται πανταχόθεν)- οι δομές αυτές συνδέουν τα οστά μεταξύ τους στην κεντρική τους γραμμή με μια οστέινη υποδοχή γνωστή ως γληνοειδής μοίρα- κάθε πλευρά έχει τους δικούς της μύες του στροφικού πετάλου που συνδέονται μέσω τενόντων που εκτείνονται από πάνω σε οστέινες υποδοχές που ονομάζονται ακρωμιοειδείς αποφύσεις

Αρθροπλαστική Γόνατος – Θεραπεία & Κόστος

Οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις ώμου είναι απλές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αρθροσκόπηση ώμου πραγματοποιείται ως διαδικασία εξωτερικών ασθενών. Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει μια τομή στον ώμο σας και την αφαίρεση μικρών κομματιών ιστού. Αυτό γίνεται με πολύ μικρή ενόχληση για τους περισσότερους ασθενείς, οι οποίοι μπορεί να είναι σε θέση να πάνε στο σπίτι τους μετά από περίπου τέσσερις ώρες ανάρρωσης.

Οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις στον ώμο είναι σχετικά απλές και περιλαμβάνουν μόνο ένα ή δύο βήματα:

  • Πρώτα γίνεται μια τομή στην μπροστινή επιφάνεια του ώμου σας (κλείδα).
  • Στη συνέχεια, εισάγονται εργαλεία στην περιοχή όπου υπάρχει φλεγμονή ή βλάβη από αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να περιλαμβάνουν λαβίδες ή ψαλίδια που αφαιρούν κομμάτια οστού μέσα από τα τοιχώματα της κάψας τους (κάψουλας), ώστε να μπορούν να εξεταστούν στο μικροσκόπιο για ενδείξεις που υποδεικνύουν τι μπορεί να προκαλέσει πόνο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.”

Η Αρθροσκόπηση Ώμου δεν είναι πάντα απαραίτητη.

Η χειρουργική επέμβαση στον ώμο είναι σπάνια απαραίτητη. Η συντριπτική πλειονότητα των τραυματισμών του ώμου αντιμετωπίζεται με μη χειρουργικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης της φυσικοθεραπείας και της συντηρητικής θεραπείας.

Οι τραυματισμοί του ώμου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς στον αθλητισμό, ιδίως μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν σε αθλήματα επαφής όπως το ποδόσφαιρο ή το χόκεϊ. Ωστόσο, μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως η ανύψωση βαρέων αντικειμένων ή το τένις.

Οι τραυματισμοί στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης συχνά οδηγούν σε πόνο που επηρεάζει την ικανότητά σας να κοιμάστε τη νύχτα ή να κινείτε ελεύθερα τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν αυτή η ενόχληση επιμένει για περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την εμφάνιση ενός τραυματισμού, τότε ίσως ήρθε η ώρα για ιατρική βοήθεια, ώστε να μην καταλήξετε αργότερα με μακροπρόθεσμα προβλήματα όπως η αρθρίτιδα!

Εάν έχετε πόνο στον ώμο που δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την ανακούφισή του. Ο γιατρός σας θα κρίνει αν χρειαστεί η περίπτωση σας χειρουργική επέμβαση, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Η χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια απαραίτητη για τις περισσότερες περιπτώσεις τενοντίωσης του στροφικού πετάλου ή συνδρόμου πρόσκρουσης -όταν οι τένοντες στον ώμο σας φλεγμαίνουν ή τραυματίζονται λόγω υπερβολικής χρήσης (όπως η ρίψη μπέιζμπολ). Η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν άλλες αιτίες του πόνου σας εκτός από τη φλεγμονή- παράδειγμα: οστικά εξογκώματα στο εξωτερικό άκρο της ωμοπλάτης σας που προκαλούν συνεχή ερεθισμό και πόνο. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μην απαιτείται εάν άλλες θεραπείες δεν ανακουφίζουν τα συμπτώματα, όπως η δυσκαμψία μετά τον ύπνο από τη μία πλευρά τη νύχτα ή η αίσθηση ότι η κίνηση κολλάει κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το σήκωμα μικρών αντικειμένων από το επίπεδο του εδάφους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *