Δελφοί – Ποιες Δραστηριότητες μπορείτε να Κάνετε;

Transfer Athens to Delphi

Transfer Athens to Delphi

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι Δελφοί ήταν ο Ομφαλός της Γης, ένας τόπος που θεωρούνταν πνευματικό κέντρο για όλους τους Έλληνες- περιλάμβανε πολλά ιερά και το πιο διάσημο μαντείο σε όλη την αρχαία Ελλάδα. Εκεί η Πυθία, η αρχιερέας, εξέφραζε τις θεϊκές συμβουλές του θεού Απόλλωνα στους θνητούς που ταξίδευαν από όλο τον κόσμο για να αναζητήσουν μια προφητεία. Εκτός από τους Έλληνες, το μαντείο επισκέπτονταν και ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι που ανυπομονούσαν να μάθουν τη βούληση του Απόλλωνα για σημαντικές κρατικές υποθέσεις.

Σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σημερινή πόλη των Δελφών, που βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, κοντά στην πόλη της Αράχωβας. Επιλέξτε την περιοχή για τις χειμερινές σας διακοπές, καθώς βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, ή επισκεφθείτε την οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου και εξερευνήστε την ομορφιά της φύσης και τις κοντινές παραλίες. Βρίσκεται σε βολικά μικρή απόσταση από το βουνό, το δάσος, τους αρχαιολογικούς χώρους που είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο και μερικές όμορφες παραλίες.

Δραστηριότητες

Αν αγαπάτε την πεζοπορία, θα απολαύσετε σίγουρα τα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία είναι σαφώς σηματοδοτημένα- το ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων E4 διασχίζει αυτούς τους χώρους. Θα βρείτε έμπειρους ξεναγούς που θα σας ξεναγήσουν στα γνωστά και τα λιγότερο γνωστά σημεία που αξίζει να ανακαλύψετε: σπήλαια, μνημεία, καταφύγια και ειδυλλιακά σημεία για το τέλειο πικνίκ στη φύση. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ορεινή ή την οδική ποδηλασία . Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τους Δελφούς.

Φροντίστε να επισκεφθείτε επίσης τα μουσεία στους Δελφούς: το Αρχαιολογικό Μουσείο, ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο Δελφικών Γιορτών και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, όπου μπορείτε να δείτε εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Υπάρχουν επίσης αρκετές βυζαντινές εκκλησίες και γραφικά εξοχικά ξωκλήσια διάσπαρτα στην περιοχή, τα οποία ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε.

Αξίζει μια ημερήσια εκδρομή από την Αθήνα στους Δελφούς;

Η σπουδαιότητα του ιερού είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Δελφοί είναι μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Αθήνα. Οι Δελφοί είναι επίσης ένας πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος, που βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλαγιά του Παρνασσού, με βραχώδεις ορεινούς βράχους από τη μια πλευρά και εκπληκτική θέα στην κοιλάδα από την άλλη. Μπορείτε να ταξιδέψετε με άνεση και ασφάλεια απ’ την Αθήνα στους Δελφούς με τι υπηρεσίες Transfer Athens to Delphi.

Καθώς φθάνουμε στο τέλος αυτού του ταξιδιού στους Δελφούς, αισθανόμαστε το βάρος της ιστορίας και της σπουδαιότητας αυτού του μαγευτικού τόπου. Από τις προφητείες της Πυθίας έως τον αρχαίο ναο του Απόλλωνα, οι Δελφοί παραμένουν ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και εμβληματικούς προορισμούς του παγκόσμιου πολιτισμού. Καθώς αποχαιρετούμε αυτόν τον αρχαίο θησαυρό, ας μην ξεχνάμε ποτέ τη σημασία της διατήρησης και της ανακάλυψης του παρελθόντος για την κατανόηση και την εξέλιξη του παρόντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *