6 Συμβουλές που θα κάνουν την Μετακόμιση Παιχνιδάκι!

Μετακομίσεις Αθήνα

Μετακομίσεις Αθήνα

1. Οργανωθείτε

Η μετακόμιση απαιτεί οργάνωση και με τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό σας ταυτόχρονα, είναι εύκολο να ξεχάσετε πράγματα. Και ενώ το να ξεχνάτε κάποια πράγματα μπορεί να είναι απλώς ενοχλητικό, το να ξεχνάτε άλλα μπορεί να είναι επιζήμιο για να έχετε μια ομαλή μετακόμιση. Γράψτε μια λίστα με τις δουλειές που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας διαφεύγει τίποτα. Κρατήστε ένα πρόχειρο σημειωματάριο ή φτιάξτε μια λίστα στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να καταγράφετε αυτές τις μικρές δουλειές όταν σας έρχονται στο μυαλό. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να θυμάστε και η καταγραφή τους μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το άγχος σας.

2. Μην συμβιβάζεστε στις μετακομίσεις

Υπάρχουν διάφορες επιλογές μετακόμισης ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και το πόσα πράγματα πρέπει να μεταφέρετε.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε μια υπηρεσία συσκευασίας ή απλά να βρείτε ανθρώπους να σας βοηθήσουν να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε έπιπλα και κουτιά που έχετε συσκευάσει μόνοι σας.

Ζητήστε τουλάχιστον τρεις προσφορές και επιλέξτε αυτή που θεωρείτε ότι ταιριάζει καλύτερα στη μετακόμισή σας και όχι τη φθηνότερη. Μπορείτε να αναζητήσετε προσφορές απλώς και μόνο αναζητώντας στο google μετακομίσεις Αθήνα.

Αν δεν έχετε πολλά πράγματα, ένα φορτηγό και ένα άτομο που θα σας βοηθήσει να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε, θα μπορούσε να είναι αρκετό. Ή μπορείτε απλώς να ζητήσετε βοήθεια από έναν φίλο με μεγάλο αυτοκίνητο.

3. Ξεκινήστε να συσκευάζετε νωρίς

Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν το πακετάρισμα καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο έργο μαμούθ. Χωρίστε το σε εφικτά τμήματα και έτσι θα σας φανεί πολύ λιγότερο τρομακτικό.

Εναλλακτικά, πληρώστε επιπλέον και ζητήστε από την εταιρεία μετακόμισης να τα κάνει όλα για εσάς. Μπορούν να συγκεντρώσουν όλο το περιεχόμενο ενός σπιτιού σε κουτιά μέσα σε λίγες ώρες.

4. Οι τσάντες είναι εξίσου καλές με τα κουτιά

Τα κιβώτια είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της μετακόμισης. Αλλά οι σακούλες είναι επίσης πολύ καλές για κάθε είδους μικροπράγματα.

Οι σακούλες με φερμουάρ είναι καλές για τη μετακίνηση σεντονιών, ρούχων και παλτών, παπουτσιών και άλλων μη εύθραυστων αντικειμένων.

Οι τσάντες ΙΚΕΑ και τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία σούπερ μάρκετ είναι επίσης πολύ χρήσιμα.

5. Ετικέτες σε κουτιά και λίστα με το τι βρίσκεται πού

Ακούγεται αυτονόητο, αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι το ξεχνούν. Βάλτε τις ετικέτες σε περισσότερες από μία πλευρές, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι είναι ακόμη κι όταν οι κούτες είναι στοιβαγμένες.

Αν είστε πραγματικά οργανωμένοι, κάντε μια καταγραφή του τι υπάρχει σε κάθε κουτί, ειδικά αν κάποια αντικείμενα πρόκειται να αποθηκευτούν.

6. Ελέγξτε ότι τα έπιπλά σας χωράνε μέσα από τις πόρτες

Η λανθασμένη εκτίμηση του μεγέθους των εισόδων και των θυρών είναι ένα κλασικό πρόβλημα της ημέρας της μετακόμισης.

Τα flatpack έπιπλα που προηγουμένως κατασκευάσατε μόνοι σας είναι συχνά η μεγαλύτερη αιτία θλίψης.

Αν πρέπει να διαλυθούν ξανά, μάθετε το παίρνοντας μετρήσεις και δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να το κάνετε.

Ελέγξτε ότι τα πόδια και τα μπράτσα στους μεγάλους καναπέδες είναι αποσπώμενα. Ενημερώστε την εταιρεία μετακόμισης αν χρειάζεστε να αφαιρεθεί ένα παράθυρο ή να βγει μια πόρτα από τους μεντεσέδες της. Ελέγξτε διπλά ότι είναι ασφαλισμένοι για να το κάνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *