Ανακαίνιση Κουζίνας: Οδηγός για μια επιτυχημένη ανανέωση

ανακαινιση κουζινας

ανακαινιση κουζινας

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Εκεί μαγειρεύουμε, τρώμε, περνάμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Η ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να φέρει μια αίσθηση ανανέωσης και ζωντάνιας στο σπίτι σας, ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει την λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου.

Πριν Ξεκινήσω την Ανακαίνιση Τι πρέπει να Προσέξω;

Αρχικά θα πρέπει να δώσετε βάση στον προϋπολογισμό σας. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινήστε ορίζοντας ένα ρεαλιστικό budget που λαμβάνει υπόψη το κόστος υλικών, εργασίας και τυχόν απρόβλεπτων εξόδων. Επιπλέον, λάβετε υπόψη το μέγεθος της κουζίνας σας, τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, το εύρος των εργασιών που απαιτούνται και τυχόν ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να έχετε. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να θέσετε ένα ρεαλιστικό budget από την αρχή για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Πώς να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό για μια ανακαίνιση κουζίνας;

Δεν θέλετε να καταλήξετε να στέκεστε στη μέση μιας μισοτελειωμένης κουζίνας με τη διαπίστωση ότι σας τελείωσαν τα χρήματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός πριν ξεκινήσετε. Η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι είναι εύκολο να παραλείψετε στον προϋπολογισμό σας πράγματα όπως το υλικό ή ο νεροχύτης και να συμπεριλάβετε μόνο τα μεγαλύτερα είδη.

Ακόμη ένα κρίσιμο στοιχείο είναι η έρευνα που πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο θα πρέπει να πάρετε και να συγκρίνετε προσφορές για την εργασία κατασκευής, αλλά θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι εκ των προτέρων με σαφή παραδείγματα για το τι ακριβώς ψάχνετε. Ο τύπος των πλακιδίων, τα ντουλάπια, οι ανάγκες σε υδραυλικά, κ.λπ. επηρεάζουν το κόστος εργασίας και οι εργολάβοι εκτιμούν καλύτερα όταν έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αναφορά.

Όταν προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία για την ανακαίνιση της κουζίνας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε κάποιον που έχει ένα χαρτοφυλάκιο που ταιριάζει με την επιθυμητή αισθητική και το όραμά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τα μπρος-πίσω και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανούς πονοκεφάλους.

Συμβουλές σχεδιασμού για την ανακαίνιση της κουζίνας

Όσο κι αν η αναδιαμόρφωσή σας μπορεί να εμπνέεται από τις εικόνες της κουζίνας των ονείρων σας, είναι σημαντικό να έχετε τη λειτουργικότητα στο μυαλό σας. Σας συμβουλεύουμε πάντα να σκέφτεστε πραγματικά ποιες συγκεκριμένες ανάγκες αποθήκευσης έχετε, τι είδους μαγείρεμα σας αρέσει να κάνετε και πώς, και ποια χαρακτηριστικά θα δημιουργούσαν την πιο ομαλή ροή για τον τρόπο ζωής σας. Όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ προσωπικά και δεν είναι ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους. Για παράδειγμα, αν χρειάζεται συχνά να έχετε πρόσβαση σε σκαμνί ή σκάλα για να φτάσετε ψηλά στα ντουλάπια, τότε ενσωματώστε ένα χαρακτηριστικό όπως ένα συρτάρι που κινείται με τα δάχτυλα των ποδιών ή ένα ψηλό, στενό ντουλάπι για να χωράει η σκάλα”.

Ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές λειτουργικού σχεδιασμού που συνιστά η Lin για την αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας:

Τοποθετήστε χώρο αποθήκευσης πιάτων και ποτηριών κοντά στο πλυντήριο πιάτων.
Τοποθετήστε τα σκουπίδια και το πλυντήριο πιάτων κοντά στον νεροχύτη.
Συμπεριλάβετε αρκετό χώρο προετοιμασίας μεταξύ της εστίας και του ψυγείου.
Τοποθετήστε αποθηκευτικό χώρο στο ντουλάπι δίπλα στο ψυγείο.
Συμπεριλάβετε αρκετό χώρο εργασίας και στις δύο πλευρές της εστίας.
Συμπεριλάβετε αποθηκευτικό χώρο πίσω από τις πόρτες των ντουλαπιών βάσης.
Βάλτε ψηλούς, στενούς αποθηκευτικούς χώρους για ταψιά και σχάρες.
Τοποθετήστε στρατηγικά τον φωτισμό έτσι ώστε να φωτίζει τις επιφάνειες εργασίας σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *