Γιατί να σπουδάσετε νομικά: Top 7 οφέλη του να γίνεις δικηγόρος

Δικηγορικό Γραφείο

Δικηγορικό Γραφείο

Τι κοινό έχουν η Μάργκαρετ Θάτσερ, η Μπεναζίρ Μπούτο, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μαχάτμα Γκάντι; Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για παγκόσμιους ηγέτες που σπούδασαν νομικά. Ένας από τους παλαιότερους ακαδημαϊκούς τομείς στον κόσμο, το πτυχίο νομικής είναι ένα αναγνωρισμένο προσόν και υπόσχεται μεγάλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Για ορισμένους, το να σπουδάσουν νομική σημαίνει να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, ένα ευγενές κάλεσμα που είναι άκρως αξιέπαινο (και ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους από αυτούς)- ωστόσο, το δίκαιο δεν είναι μόνο για τους δικηγόρους ή στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς επηρεάζει όλες τις πτυχές της κοινωνίας- από την προστασία της ζωής και της ελευθερίας έως τις εταιρικές ή διεθνείς σχέσεις, οι απόφοιτοι νομικής είναι ικανοί να αναλάβουν πολλούς σημαντικούς ρόλους σε διάφορα επαγγέλματα.

Μια γρήγορη ματιά στα οφέλη των σπουδών νομικής φέρνει στο φως γιατί παραμένει ένα από τα πιο επιθυμητά πτυχία για φοιτητές από όλο τον κόσμο.

1. Ισχυρά θεμέλια για περαιτέρω/συνδυασμένες ακαδημαϊκές σπουδές

Πολλά μαθήματα δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνδυάσουν τις νομικές σπουδές τους με επιχειρηματικές ή λογιστικές σπουδές και συνδυάζοντας τη νομική με μια σειρά από μη νομικά πτυχία.

2. Πληθώρα επιλογών σταδιοδρομίας

Εκτός από το να γίνουν δικηγόροι, οι απόφοιτοι νομικής είναι επιθυμητοί υποψήφιοι για διάφορους τομείς, όπως τα μέσα ενημέρωσης και το δίκαιο, ο ακαδημαϊκός χώρος, το εμπόριο και η βιομηχανία, η κοινωνική εργασία, η πολιτική και άλλοι. Θα διαπιστώσετε ότι οι σπουδές στη νομική μπορούν να σας οδηγήσουν σχεδόν παντού.

3. Οικονομική σταθερότητα

Η απόκτηση πτυχίου νομικής μπορεί να μην εγγυάται άμεση επιτυχία ή ένα εξαιρετικά μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά όλα αυτά τα οφέλη είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζετε. Αυτό το επαγγελματικό προσόν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια και υψηλότερο μισθό. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά δικηγορικά γραφεία τα οποία σας προσφέρουν ανταγωνιστικές ευκαιρίες.

4. Κατακτήστε την κριτική σκέψη, την ισχυρή επιχειρηματολογία και τις αναλυτικές δεξιότητες

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτώνται από τις νομικές σπουδές διευκολύνουν τους φοιτητές να αναλύουν και τις δύο πλευρές πολύπλοκων καταστάσεων ή προβλημάτων και να επινοούν την καλύτερη λύση με βάση την ισχυρή επιχειρηματολογία και την κριτική σκέψη.

5. Η δύναμη να κάνεις τη διαφορά μέσω του νόμου

Μπορεί να έχετε έντονο αίσθημα δικαιοσύνης και να επιθυμείτε να βελτιώσετε τα ελαττώματα του συστήματος. Οι νομικές σπουδές σας προσφέρουν τη νομική εκπαίδευση και τα προσόντα για να κάνετε τελικά αυτή τη σημαντική αλλαγή.

6. Σεβασμός και κύρος

Πολλοί απόφοιτοι νομικής είναι επιτυχημένοι σε διάφορους κλάδους και περισσότεροι έγιναν παγκόσμιοι ηγέτες που χαίρουν μεγάλου σεβασμού. Η δουλειά δεν είναι εύκολη, αλλά όσοι υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη αξίζουν περισσότερο σεβασμό.

7. Επίγνωση των δικαιωμάτων και των ευθυνών

Η άγνοια των δικαιωμάτων και των ευθυνών σάς εμποδίζει απ’ το να γίνετε ο καλύτερος συνάνθρωπος. Οι νομικές σπουδές επιτρέπουν στους φοιτητές να κατανοήσουν τους λόγους που κρύβονται πίσω από τους κανονισμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *