Οι 2 Κυριότεροι Λόγοι για να Αλλάξετε Εργασία

μεταφορές μετακομίσεις Χαλάνδρι -μεταφορές μετακομίσεις Καλλιθέα

μεταφορές μετακομίσεις Χαλάνδρι -μεταφορές μετακομίσεις Καλλιθέα

Η απόφαση για αλλαγή εργασίας τείνει να αλλάζει τη ζωή, είτε αυτή η απόφαση είναι προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, το CNBC ανέφερε ότι ένα εντυπωσιακό ποσοστό 55% των Αμερικανών εργαζομένων δήλωσε ότι είναι πιθανό να αναζητήσει νέα δουλειά μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Τι ωθεί λοιπόν τους ανθρώπους να αναλάβουν ένα τόσο σημαντικό ρίσκο και να εγκαταλείψουν την ασφαλή εργασία τους αναζητώντας πιο πράσινα βοσκοτόπια;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αλλάξετε καριέρα, αλλά δεν είναι όλοι εξίσου σημαντικοί. Για παράδειγμα, αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με έναν συνάδελφο που σας παίρνει το κεφάλι, μπορεί να υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να διορθώσετε την κατάσταση. Εξετάστε εναλλακτικά μέτρα προτού πάρετε τη δραστική απόφαση να εγκαταλείψετε μια κατά τα άλλα εξαιρετική δουλειά.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας επειδή διανύετε μια ταραχώδη περίοδο. Προσοχή! Εξάλλου, κάθε δουλειά έχει τα πάνω και τα κάτω της. Μην θεωρείτε τη χειρότερη μέρα σας ως αντιπροσωπευτική για ολόκληρη την επαγγελματική σας ζωή. Αξιολογήστε αν τα παράπονά σας είναι βραχυπρόθεσμες ενοχλήσεις ή αρκετά σοβαρές ώστε να δικαιολογούν μια σημαντική αλλαγή. Ακόμη η αλλαγή εργασίας μπορεί να συνεπάγεται και μετακόμιση. Στην Αθήνα η μετακόμιση για επαγγελματικούς λόγους είναι μια συνηθισμένη διαδικασία. Η μετακόμιση είναι μια αγχωτική διαδικασία, ωστόσο αν ξεκινήσετε νωρίς τον προγραμματισμό σας, θα σας φανεί παιχνιδάκι. Ανάλογα τον προορισμό σας, αναζητήστε υπηρεσίες όπως είναι οι μεταφορές μετακομίσεις Χαλάνδριμεταφορές μετακομίσεις Καλλιθέα.

Εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας νέας εργασίας; Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές! Παρακάτω, παραθέτουμε 2 λόγους για τους οποίους μπορεί να μετακινηθείτε από μια θέση σε μια άλλη:

1. Να απολαμβάνουν μεγαλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης

Εάν αισθάνεστε ότι η εργασία σας έχει μείνει στάσιμη, μια νέα θέση μπορεί να δώσει νέα πνοή στην καριέρα σας. Το 2024, οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης για να διατηρήσουν τα κορυφαία ταλέντα τους. Αν ο εργοδότης σας δεν έχει παράσχει κάτι τέτοιο, είναι λογικό να βαρεθείτε και να αρχίσετε να ψάχνετε αλλού.
Θυμηθείτε, δεν βλάπτει να ρωτήσετε πρώτα τον εργοδότη σας σχετικά με αυτό. Όσο προφανές κι αν σας φαίνεται, το αφεντικό σας μπορεί να μην έχει ιδέα ότι αισθάνεστε απογοητευμένοι. Πριν δεσμευτείτε ότι θα φύγετε, είναι καλή ιδέα να μοιραστείτε το πώς αισθάνεστε και να δείτε τι μπορούν να σας προσφέρουν. Κάθε σοφός εργοδότης θα πρέπει να λάβει μέτρα για να διατηρήσει ένα μέλος της ομάδας που έχει κίνητρο!

Ίσως έχετε βρει μια νέα θέση εργασίας που προσφέρει εκπαίδευση σε έναν αναδυόμενο κλάδο, ή ίσως έχετε ανακαλύψει μια εταιρεία με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα καθοδήγησης από το οποίο πιστεύετε ότι θα επωφεληθείτε βαθιά. Αυτοί είναι καλοί λόγοι για να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, να ρισκάρετε και να κάνετε μια νέα αρχή σε έναν άλλο οργανισμό.

2.Επειδή είναι πιο κοντά στον τομέα των ενδιαφερόντων σας

Αν στο παρελθόν συμβιβαστήκατε και πήρατε μια δουλειά που δεν ήταν απόλυτα συμβατή με τα πάθη σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε για πάντα σε αυτήν. Όταν, λοιπόν, βλέπετε να προκηρύσσεται η θέση εργασίας των ονείρων σας, γιατί να μην κάνετε αίτηση;

Η μετακίνηση στον κλάδο της προτίμησής σας μπορεί όμως να συνεπάγεται μια βραχυπρόθεσμη θυσία. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να δεχτείτε έναν υποβιβασμό ή μια θέση χαμηλότερου επιπέδου μόνο και μόνο για να μπείτε στην πόρτα ενός ανταγωνιστικού τομέα. Στο χέρι σας είναι να αξιολογήσετε αν μπορείτε να επιβιώσετε με μειωμένο μισθό, ενώ θα εργάζεστε για να ανεβείτε τη σκάλα.

Σκεφτείτε πού θα μπορούσατε να βρίσκεστε σε πέντε χρόνια, αν δεχτείτε τη θέση εργασίας, και συγκρίνετέ το με την προβλεπόμενη πορεία σας αν παραμείνετε στην τρέχουσα θέση σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση με βάση τις πιθανότητες. Το αν θα επιλέξετε την σταθερότητα με το ενδεχόμενο να μετανιώσετε ή θα διακινδυνεύσετε την απογοήτευση και τη δυσκολία να κυνηγήσετε το όνειρό σας είναι δική σας απόφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *