Πώς να Καθαρίσετε και να Ξεβουλώσετε Αποχετεύσεις Χωρίς Χημικά

αποφράξεις κουκάκι

αποφράξεις κουκάκι

Ένας αργός νιπτήρας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός. Αν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε ή να ξεβουλώσετε μια αποχέτευση, εμείς είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές. Το καλύτερο; Δεν χρειάζονται χημικά για να γίνει η δουλειά! Οι υδραυλικοί συμφωνούν ότι οι σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν τις σωληνώσεις και το περιβάλλον. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τον καθαρισμό και τη συντήρηση κάθε αποχέτευσης στο σπίτι.

Συντήρηση

Σας προτείνουμε να ρίχνετε πολύ ζεστό νερό στην αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης υλικών που προκαλούν φράξιμο στις εσωτερικές επιφάνειες των σωληνώσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε ένα φλιτζάνι ξύδι στην αποχέτευση και να το αφήσετε για 30 λεπτά, ακολουθώντας με δύο λίτρα πολύ ζεστού νερού.

Πριν βάλετε τα λερωμένα πιάτα, κατσαρόλες ή τηγάνια στο πλυντήριο πιάτων, ξύστε τα καλά και ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό. Αυτό κρατάει τα υπολείμματα λίπους σε στερεά μορφή, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν πιο εύκολα μέσω των αποχετευτικών γραμμών. Αντίθετα, η χρήση ζεστού νερού μαλακώνει το λίπος, και καθώς αυτό ψύχεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής του μέσω της γραμμής, στερεοποιείται και επικαλύπτει το εσωτερικό της αποχέτευσης. Με τον καιρό, αυτή η συσσώρευση θα οδηγήσει σε φράξιμο.

Μαγειρική Σόδα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να κάνετε τις αποχετεύσεις να μυρίζουν καλύτερα. Απλώς ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και ακολουθήστε με δύο λίτρα ζεστού νερού. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικός καθαριστικός παράγοντας για τις αποχετεύσεις των νιπτήρων, των ντους και των μπανιερών, απορροφώντας επίσης τις δυσάρεστες οσμές. Υπάρχουν επίσης εξειδικευμένα προϊόντα, που χρησιμοποιούν φυσικά καθαριστικά για να φρεσκάρουν και να καθαρίσουν τις αποχετεύσεις.

Πώς να Ξεβουλώσετε την Αποχέτευση του Νεροχύτη της Κουζίνας

Γεμίστε τον νεροχύτη με πολύ ζεστό νερό και αφήστε το για μία με δύο ώρες. Το βάρος και η πίεση του νερού μπορεί να καθαρίσουν το φράξιμο. Αν όχι, χρησιμοποιήστε ένα βεντουζάκι για να πιέσετε το νερό μέσω του φράγματος και πιθανόν να το απομακρύνετε.

Αν υποψιάζεστε φράξιμο από λίπος, ένα μείγμα πολύ ζεστού νερού και ξυδιού μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση και απομάκρυνση του λίπους που φράζει τις σωληνώσεις. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα βεντουζάκι για να βοηθήσετε στην κίνηση του φράγματος. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές. Ωστόσο είναι σημαντικό εδώ να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα απ’ αυτά τα προβλήματα απαιτούν την συνδρομή επαγγελματικών ενεργειών, όπως αυτές που θα βρείτε στις υπηρεσίες αποφράξεις Κουκάκι.

Πώς να Καθαρίσετε την Αποχέτευση του Νιπτήρα ή της Μπανιέρας του Μπάνιου

Μία φορά τον μήνα, ως μέρος της τακτικής σας καθαριότητας στο μπάνιο, αφαιρέστε τις τρίχες από τις αποχετεύσεις χρησιμοποιώντας ένα λυγισμένο σύρμα. Όταν χρησιμοποιείτε μια απλή συρμάτινη κρεμάστρα, ισιώστε την όσο το δυνατόν περισσότερο και στην συνέχεια λυγίστε τη μία άκρη για να δημιουργήσετε ένα γάντζο. Σπρώξτε την λυγισμένη άκρη μέσω της αποχέτευσης και αρχίστε να ψαρεύετε.

Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείται, οι τρίχες και όλη η βρωμιά που είναι κολλημένη σε αυτές πρέπει να αφαιρεθούν. Μόλις αφαιρεθούν όλα, αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα στοπ των νιπτήρων και της μπανιέρας. Αφαιρέστε τα, απομακρύνετε τα υπολείμματα και τρίψτε την βρωμιά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε και τοποθετήστε τους ξανά στη θέση τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *