Γιατί τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του iPhone

Γιατί τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του iPhone

Γιατί τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του iPhone

Είναι απογοητευτικό όταν η μπαταρία του iPhone σας εξαντλείται γρήγορα. Ακολουθούν ορισμένοι πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό:

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας για μερικές ημέρες, θα χάσει λίγη από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Αν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας για μερικές ημέρες, θα χάσει μέρος της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του. Αυτό συμβαίνει επειδή το τηλέφωνο μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και σταματά τη λήψη ενημερώσεων από το διαδίκτυο.

Εάν δεν χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για μερικές ημέρες, η μπαταρία θα χάσει μέρος της φόρτισης της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το τηλέφωνό σας δεν χρησιμοποιείται ή δεν συνδέεται σε δίκτυα Wi-Fi, θα μπει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας για να εξοικονομήσει ενέργεια – και αυτό μπορεί να αδειάσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, αν δεν χρησιμοποιείτε καμία εφαρμογή στη συσκευή σας (ή τις χρησιμοποιείτε με φειδώ).

Αν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία εντοπισμού θέσης GPS του τηλεφώνου σας, αν η φωτεινότητα της οθόνης είναι ρυθμισμένη πολύ ψηλά ή αν έχετε κατεβάσει και χρησιμοποιείτε συχνά πολλές εφαρμογές, η μπαταρία θα αδειάσει γρήγορα. Σε περίπτωση που είχα ψάξει για μεταχειρισμένα iPhone, αγοράσατε και βλέπετε μείωση μπαταρίας, επικοινωνήστε με το κατάστημα.

Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία εντοπισμού θέσης GPS του τηλεφώνου σας, η φωτεινότητα της οθόνης είναι ρυθμισμένη πολύ ψηλά ή έχετε κατεβάσει και χρησιμοποιήσει πολλές εφαρμογές συχνά, η μπαταρία θα αδειάσει γρήγορα.

Αν προσπαθήσετε να φορτίσετε το iPhone με έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή που δεν είναι Apple, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να μην το αναγνωρίσει ως συσκευή φόρτισης. Σε αυτή την περίπτωση, το τηλέφωνό σας μπορεί να εμφανίσει μήνυμα χαμηλής μπαταρίας, παρόλο που φορτίζει.

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα:

  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον αρχικό φορτιστή και το αρχικό καλώδιο- αν το πρόβλημα παραμένει μετά τη χρήση του φορτιστή και του καλωδίου της Apple, δοκιμάστε ένα διαφορετικό καλώδιο (μπορείτε να αγοράσετε ένα από ένα κατάστημα Apple Retail Store ή από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα). Εάν ούτε αυτό σας βοηθήσει, τότε επισκεφθείτε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple για βοήθεια.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλά δεδομένα ή στέλνουν ειδοποιήσεις μπορεί να αδειάσουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα από το κανονικό.

Αν έχετε πολλές εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, ίσως να θέλετε να διαγράψετε κάποιες από αυτές. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλά δεδομένα ή στέλνουν ειδοποιήσεις μπορεί να εξαντλήσουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα από το κανονικό.

Όταν μια εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο, εξακολουθεί να καταναλώνει κάποιους πόρους και ενέργεια από τη συσκευή. Εάν υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ταυτόχρονα, μπορεί να προκληθούν προβλήματα με το πόσο ομαλά λειτουργούν τα πάντα και επίσης να στραγγίζει περισσότερη μπαταρία επίσης, επειδή κάθε εφαρμογή χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά.


Η ενημέρωση του iOS μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, να διορθώσει σφάλματα και να επαναφέρει διαγραμμένα δεδομένα. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η ενημέρωση θα ενισχύσει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και την ασφάλεια και την ποιότητα της κάμερας.

Απλά να θυμάστε ότι, εκτός αν η συσκευή σας είναι jailbroken (και επομένως ακυρώνει την εγγύησή της), η ενημέρωση δεν θα επηρεάσει εφαρμογές ή βελτιώσεις τρίτων κατασκευαστών – διορθώνει μόνο προβλήματα με το λογισμικό της Apple.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους το iPhone σας μένει γρήγορα από μπαταρία

Αν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα με το iPhone σας, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

  • Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο. Η τελευταία έκδοση του iOS είναι πιο ενεργειακά αποδοτική από τις παλαιότερες εκδόσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας λειτουργεί με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Αν όχι, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και πατήστε Λήψη και εγκατάσταση. η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το πόσα δεδομένα πρέπει να ληφθούν.
  • Αναβαθμίστε όταν είναι δυνατόν – αλλά μην κάνετε jailbreak! Η αναβάθμιση του iOS αποκαθιστά τα διαγραμμένα δεδομένα εφαρμογών και βελτιώνει τις επιδόσεις σε όλες τις συσκευές με μικρό κίνδυνο (εκτός αν είστε jailbroken). Εάν δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη αναβάθμιση, αλλά θα υπάρξει σύντομα, περιμένετε μέχρι τότε πριν την αναβάθμιση- διαφορετικά, περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε από τις διακοπές ή να αλλάξετε πάροχο, επειδή αυτές οι διαδικασίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με την ικανότητα των εφαρμογών να συγχρονίζονται σωστά μεταξύ των συσκευών.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η μπαταρία του iPhone σας μπορεί να αδειάζει γρήγορα. Αν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο μοντέλο, όπως το 4S ή το 5C, η αναβάθμιση σε iOS 11 μπορεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε προσωρινά τις επιδόσεις. Η ενημέρωση επαναφέρει διαγραμμένα δεδομένα εφαρμογών και βελτιώνει τη χρήση μνήμης σε όλες τις συσκευές με μικρό κίνδυνο (εκτός αν έχετε κάνει jailbroken).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *