Δοκιμάσαμε τα iPhone 15 και 15 Pro – Ποιο Αξίζει να Αγοράσετε και Γιατί;

εκθεσιακά iPhone

εκθεσιακά iPhone

Μετά από δεκαετίες καινοτομίας και εξέλιξης στον κόσμο της τεχνολογίας, τα iPhones έχουν εγκαθιδρύσει την ίδια την έννοια της συνδεσιμότητας και της ευκολίας στην καθημερινή μας ζωή. Με μια μαγική σύνθεση από κορυφαία υλικά, κορυφαία τεχνολογική καινοτομία και μια αισθητική που κλέβει τις εντυπώσεις, τα iPhones έχουν καταφέρει να αγγίξουν τη ζωή μας σε κάθε πτυχή της.

Από την πρώτη κυκλοφορία του το 2007, το iPhone έχει εξελιχθεί σε ένα εικονικό εργαλείο που προσφέρει περισσότερα από απλή επικοινωνία. Με τη δύναμη της iOS, του λειτουργικού συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται αποτελεσματικά σε κάθε συσκευή, τα iPhones παρέχουν μια ομαλή, απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.

Είτε πρόκειται για την επαναστατική κάμερα, που αλλάζει τον τρόπο που απαθανατίζουμε τις στιγμές μας, την ασφάλεια των δεδομένων που είναι πάντα στο επίκεντρο της σχεδίασης ή την απίστευτη απόδοση που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν κάθε εργασία με άνεση και ταχύτητα, τα iPhones συνεχίζουν να καθορίζουν τα πρότυπα στη βιομηχανία της κινητής τεχνολογίας.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που προσφέρει η εταιρία της Apple. Σε κάθε drop νέου κινητού, υπάρχει θόρυβος σχετικά με τα νέα features και με το αν αυτές οι μικρές πολλές φορές αξίζουν το κόστος που τα συνοδεύει.

Οπότε, τόσο καιρό περιμένατε υπομονετικά να κοπάσει ο θόρυβος της πρώτης εντύπωσης και πλέον μπορείτε να σκεφτείτε με την ησυχία σας αν θα αγοράσετε το iPhone 15 ή το iPhone 15 Pro; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Τα καλά νέα είναι ότι τόσο οι συνήθεις αντιδράσεις όσο και η διαφημιστική πίεση είναι πλέον πολύ πιο ήρεμες.

Ta νέα αυτά τηλέφωνα υπερθερμαίνονται; Όχι πια. Επαναπροσδιορίζουν την mobile photography;  Όχι ακριβώς, αλλά πλησιάζουν. Λυγίζουν; Πραγματικά δεν λυγίζουν. Αποτελούν τεράστιο άλμα προόδου σε σχέση με τα περσινά μοντέλα; Μάλλον όχι. Είναι η προσθήκη USB-C πραγματικά μεγάλη υπόθεση; Λοιπόν, ναι, έτσι νομίζουμε.

Δοκιμάζουμε όλα τα τελευταία iPhone τους τελευταίους δύο μήνες και ξέρουμε ότι η ερώτηση που όλοι κάνετε είναι πόσο καλύτερα είναι τα μοντέλα 15 Pro από τιτάνιο αεροδιαστημικής ποιότητας σε σχέση με τα iPhone 15 σε παστέλ χρώμα.

Ενώ το iPhone 15 Pro Max κατέληξε να είναι το τηλέφωνο με το οποίο έχουμε κολλήσει για καθημερινή χρήση, μας αρέσουν τα νέα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές που πέρασαν στην κανονική σειρά iPhone 15. Η αλήθεια είναι ότι το βασικό μοντέλο δεν ήταν ποτέ τόσο Pro. Αποτελεί σημαντική αναβάθμιση αν έρχεστε από ένα iPhone 11, 12 ή ακόμα και 13.

Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές μεταξύ των iPhone 15 και 15 Pro;

Με τη σειρά 14, το χάσμα μεταξύ του βασικού επιπέδου iPhone και του Pro ήταν τεράστιο. Φέτος, όλα τα καλύτερα χαρακτηριστικά από το iPhone 14 Pro έχουν βρει το δρόμο τους στο κανονικό 15, καθιστώντας το μια εξαιρετική αγορά.

Πρώτα απ’ όλα, ποια είναι τα κοινά στοιχεία μεταξύ αυτών των μοντέλων; Λοιπόν, αρκετά. Το iPhone 15 και το iPhone 15 Pro μοιράζονται το καινοτόμο χαρακτηριστικό οθόνης “Dynamic Island”, και τα δύο μοντέλα διατηρούν το μέγεθος της οθόνης 6,1 ιντσών για τις βασικές εκδόσεις και τις οθόνες 6,7 ιντσών για τα Plus και Pro Max (αν και τα Pro έχουν λεπτότερα bezels γύρω από την οθόνη), εισάγουν επίσης και τα δύο USB-C, έχουν περίπου την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επιτυγχάνουν πανομοιότυπη μέγιστη φωτεινότητα οθόνης. Όσον αφορά τις κάμερες, και οι δύο διαθέτουν κύριους αισθητήρες 48 megapixel για σοβαρή λεπτομέρεια, καθώς και ένα εύχρηστο ζουμ 2x, ενώ και οι δύο διαθέτουν εμπρόσθιες κάμερες 12 megapixel. Μπορείτε να ελέγξετε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που σας παρουσιάζουμε εδώ πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα στην μεριά με τα εκθεσιακά iPhone.

Εκεί που τα πράγματα διαφοροποιούνται είναι ότι τα μοντέλα Pro προσθέτουν μια τρίτη οπίσθια κάμερα – έναν τηλεφακό 77mm (3x) στο Pro και ένα μεγαλύτερο ζουμ 120mm (5x) στο Pro Max. Με την υπολογιστική μαγεία του, το iPhone 15 Pro αξιοποιεί επίσης την κύρια κάμερα 48 megapixel για αποτελέσματα 24 megapixel με zoom 1,2x και 1,5x (ισοδύναμα 28mm και 35mm).

Η παραλλαγή Pro διαθέτει ένα ταχύτερο τσιπ A17 Pro σε σύγκριση με το A16 του IQ iPhone 15, καθώς και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης και μια always-on οθόνη που λείπει από το 15. Το 15 Pro διατίθεται σε νέο υλικό τιτανίου και διαθέτει επιλογή αποθήκευσης 1TB, αν για κάποιο λόγο πρέπει να αποθηκεύσετε περισσότερα αρχεία από όσα χωράνε στο φορητό σας υπολογιστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *