2 πιο Kοινές Aιτίες Φραγμένων Αποχετεύσεων και πώς να τις Διορθώσετε

Αποφράξεις Καλλιθέα

Αποφράξεις Καλλιθέα

Αντιμετωπίζετε και εσείς βουλωμένες αποχετεύσεις στο σπίτι ή την επιχείρησή σας; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Οι φραγμένες αποχετεύσεις είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς τις περισσότερες φορές μπορούν να διορθωθούν σχετικά εύκολα. Εάν αντιμετωπίζετε αποφραγμένες αποχετεύσεις, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα και πώς μπορείτε να κάνετε τις αποχετεύσεις σας να ρέουν ξανά.

Fun fact: το ρεκόρ για το μεγαλύτερο “αντικείμενο” που αφαιρέθηκε ποτέ από φραγμένη αποχέτευση ήταν ένας γιγάντιος πύθωνας 9 ποδιών στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας! Επομένως, αξίζει να προσέχετε τι μπορεί να κρύβεται εκεί κάτω, αν έχετε βουλωμένη αποχέτευση.

Ακολουθούν οι 2 κυριότερες αιτίες των βουλωμένων αποχετεύσεων και πώς να τις διορθώσετε:

1) Λίπος και λάδι

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες φραγμένων αποχετεύσεων στην κουζίνα είναι το λίπος και το λάδι. Το λίπος και το λάδι μπορούν εύκολα να κολλήσουν στους σωλήνες και να φράξουν τις αποχετεύσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν μεγάλες ποσότητες χύνονται στην αποχέτευση ή πετιούνται στην τουαλέτα. Για να αποφύγετε την απόφραξη των αποχετεύσεων λόγω λίπους και ελαίων, είναι καλύτερο να μην τα ρίχνετε καθόλου στην αποχέτευση. Αντ’ αυτού, σκουπίστε τα με μια χαρτοπετσέτα και πετάξτε τα στον κάδο απορριμμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε το λάδι και το λίπος σε ένα πλαστικό δοχείο και να τα πετάξετε μαζί με τα κανονικά σας απορρίμματα.

Eπίσης είναι χρήσιμο να ρίχνετε στον νεροχύτη ένα έως δύο φλιτζάνια βραστό νερό από τον βραστήρα σας για να διατηρήσετε την αποχέτευση καθαρή.

Εάν έχετε ένα μπλοκάρισμα στο νεροχύτη της κουζίνας που δεν λέει να φύγει, ένας πιστοποιημένος υδραυλικός μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσει έναν εκτοξευτήρα υψηλής πίεσης για να απομακρύνει το μπλοκάρισμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να αναζητήσετε υπηρεσίες όπως είναι οι αποφράξεις Αθήνα.

2) Υπολείμματα σαπουνιού

Όλοι το έχουμε βιώσει – αυτό το γλοιώδες, ολισθηρό στρώμα σαπουνάδας που φαίνεται να σχηματίζεται στα υδραυλικά μας εξαρτήματα. Αυτός ακριβώς ο αφρός σαπουνιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αποχέτευσης αν συσσωρευτεί στους σωλήνες.

Ο αφρός σαπουνιού αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, εμποδίζοντας το νερό να ρέει ελεύθερα μέσα στους σωλήνες σας. Μπορεί επίσης να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που οδηγούν σε βουλώματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να λάβετε για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα. Πρώτον, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εξαερωτήρα στη βρύση σας, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των σαπουνιών που εισέρχονται στα υδραυλικά σας. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό αποχέτευσης κάθε μήνα περίπου για να διασπάσετε τυχόν υπάρχοντα σαπούνια πριν συσσωρευτούν. Τέλος, μπορεί να θέλετε να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό αν παρατηρήσετε σημάδια πιο σοβαρής απόφραξης. Ένας υδραυλικός μπορεί να επιθεωρήσει τους σωλήνες σας και να σας παράσχει συμβουλές από ειδικούς για το πώς να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία των αποχετεύσεών σας. Για παράδειγμα αν ζείτε στην Καλλιθέα, σας συστήνουμε να ψάξετε για υπηρεσίες όπως είναι οι αποφράξεις Καλλιθέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *